Sute de candidați în cursa pentru posturile scoase la concurs de SJU Buzău

Unitatea medicală pune „la bătaie” 47 de posturi de asistenți medicali și personal auxiliar, iar prima probă a concursului de angajare va avea loc vineri.

 

Rezultatele primei etape a concursului de angajare pe care Spitalul Județean de Urgență Buzău îl va organiza la începutul acestei luni au fost publicate. Este vorba de etapa de selecție a dosarelor candidaților care s-au înscris pentru a ocupa unul dintre cele 47 de posturi scoase la concurs de unitatea medicală. Marea majoritate a concurenților au trecut de această primă etapă, comisia de examen respingând doar trei din cele câteva sute de dosare depuse până la finele lunii trecute.

După cum arată listele, se anunță o concurență acerbă pentru toate locurile scoase la concurs, indiferent că este vorba de posturile de asistenți medicali sau cele de brancardier, infirmieră, îngrijitoare, spălătoreasă, statistician sau referent medical. La fiecare secțiune, numărul candidaților îl depășește pe cel al locurilor disponibile și rămâne de văzut cât de bine pregătiți vor fi cei care se vor prezenta în zilele următoare la concurs.

Până atunci, cei patru candidați ale căror dosare au fost respinse pot depune contestații în cursul zilei de azi, până la ora 12.00, urmând ca mâine să fie afișate rezultatele acestora, iar vineri va fi susținută prima proba din concurs – cea scrisă.

 

Cel mai mare interes l-au suscitat posturile de infirmieră debutantă,  pentru care s-au înscris 149 de candidați pe doar 14 locuri scoase la concurs în cadrul diferitelor secții ale spitalului.

În cazul posturilor destinate personalui mediu medical, cea mai mare bătălie se va da pe cele de 16 locuri de asistent medical debutant, pentru care s-au înscris 127 de candidați, toți fiind admiși în urma etapei de selecție a dosarelor, la fel ca și în cazul candidaților pentru posturile de infirmieră debutantă. Dintre cele 16 locuri de asistent medical debutant, 12 sunt repartizate în cadrul secțiilor spitalului, iar 4 în Ambulatoriu.

În același timp, pentru cele 4 posturi de asistent medical s-au înscris 17 candidați, însă dosarele a trei dintre ei au fost respinse, două pentru că nu erau îndeplinite condițiile de studii, iar celălalt pentru lipsa unei adeverințe legalizate care să ateste vechimea pentru perioada în care titularul a lucrat în străinătate. La concurs mai sunt scoase și 2 posturi de asistent medical principal, pentru care vor concura 12 candidați.

 

Pentru postul de statistician medical debutant și-au depus dosarele 17 candidați, în timp ce pentru postul de registrator medical debutant s-au înscris 13 candidați, însă dosarul unuia dintre ei a fost respins, pentru că titularul beneficiază de o pensie de invaliditate gradul 3, care îi conferă dreptul de a munci doar cu jumătate de normă, în timp ce postul respectiv este cu normă întreagă.

Tot în categoria personalului auxiliar mai sunt scoase la concurs 4 posturi de îngrijitoare, pentru care vor da examen 21 de candidate, și 3 posturi de spălătoreasă, pentru care și-au depus dosarele 11 candidate. În fine, la aceeași categorie intră și cele 2 posturi de brancardier scoase la concurs, pentru care vor concura 20 de candidați.

Proba scrisă pentru toate posturile scoase la concurs se va susține vineri, 3 august, cu începere de la ora 10.00 la Liceul Sportiv. Concurenții trebuie să fie prezenți în sala la ora 9.30, având asupra lor un act de identitate valabil. Rezultatele se vor afișa pe 6 august, pe 7 august pot fi depuse contestațiile, iar pe 8 august, odată cu rezultatele definitive la această probă, candidații care vor întruni baremul minim de 50 de puncte vor fi admiși pentru proba următoare. Interviul/proba practică va avea loc pe data de 9 august, iar rezultatele se afișează a doua zi, în timp ce contestațiile la această probă vor putea fi depuse până pe 13 august. Rezultatele finale ale concursului vor fi afișate pe 16 august.

 


Adaugati un comentariu


 

*