CNAS dă asigurări că tratamentul cu interferon free nu se va întrerupe

1 august 2018 | 0 comentarii |

Toţi pacienții cu hepatită cronică virală C prinși într-o schemă de tratament au asigurate fondurile şi medicamentele până la finalizarea tratamentului, susține conducerea CNAS.

 

Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) dă asigurări că „toți bolnavii de pe aria terapeutică hepatita cronică virală C, care sunt în acest moment prinși într-o schemă de tratament interferon free, au asigurate fondurile şi medicamentele până la finalizarea tratamentului (12 sau 24 săptămâni, după caz) şi nu depind de negocierea unor noi contracte”.

Precizarea, trasmisă de Biroul de presă al Casei, vine pentru a contracara unele afirmații apărute în spațiul public potrivit cărora tratamentele bolnavilor de hepatită cronică C se întrerup până la finalizarea negocierilor unor noi contracte de tip cost-volum-rezultat.

Conducerea CNAS precizează că în această perioadă sunt negociate contractele cost-volum-rezultat pentru următoarea etapă de tratament, care va avea ca ţintă un număr de pacienti eligibili extins la 13.000. „O noutate a viitoarelor contracte este faptul că vor intra în tratament şi pacienţi aflaţi în stadiul F1 de fibroză hepatică, alături de cei aflaţi în stadiile mai avansate, care nu au intrat până acum în terapie”, se subliniază în comunicatul amintit.

 

Totodată, se urmăreşte să existe mai multe scheme de tratament disponibile pentru majoritatea categoriilor de pacienţi, urmând ca medicul curant să aleagă schema şi durata optimă a terapiei, în funcţie de starea clinică a pacientului, mai precizează CNAS, menționând că prin recentele modificări ale actelor normative referitoare la contractele de tip cost-volum/cost-volum-rezultat, termenele de negociere au fost mult reduse. Astfel, la 31iulie,conform etapei din procedura de negociere demarată la începutul lunii, CNAS urmează să primească ofertele finale pentru viitoarele contracte din partea companiilor farmaceutice, iar după analizarea acestor oferte contractele vor fi semnate în scurt timp și vor intra în derulare la data de 1 a lunii următoare semnării”, se menționează în comunicat.

CNAS îşi reiterează totodată solicitarea de responsabilitate adresată emitenţilor afirmaţiilor din spaţiul public referitoare la tratamente, pentru corecta informare a persoanelor cu diagnosticul respectiv.

 


Categorii: Actual, C.A.S., Farmacii, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*