Grupul Fildas-Catena, cel mai mare angajator de pe piața autohtonă

Grupul a depășit recent cifra de 6.000 de angajați, după ce în ultimii doi ani au fost create peste 1.350 de noi locuri de muncă.

 

Grupul farmaceutic Fildas-Catena a depășit, recent, 6.000 de salariați, a anunțat compania, printr-un comunicat. Acest prag propulsează grupul pe primul loc în topul angajatorilor din domeniu.

Diana Dragomir, directorul de resurse umane, spune că numărul angajaților a crescut în special în ultimii doi ani, când, în cadrul farmaciilor din lanțul Catena și al centrelor logistice Fildas-Trading de depozitare și distribuție a medicamentelor, au fost create peste 1.350 de noi locuri de muncă. Astfel, în prezent, grupul a ajuns să numere peste 6.000 de angajați, care lucrează în cele aproximativ 700 de farmacii din lanțul Catena și cele 14 centre logistice de distribuție și depozitare, din cadrul Fildas-Trading. Aceeași sursă a mai spus că, dat fiind specificul acestui domeniu, majoritatea angajaților sunt femei – 86%, iar media de vârstă la nivelul grupului este de 37 de ani.

 

Diana Dragomir susține că recrutarea de personal în domeniul farmaceutic constituie o adevărată provocare, iar un candidat potrivit pentru un post în cadrul grupului trebuie „să fie o persoană cu bune abilitați de comunicare, interesată de dezvoltarea profesională, care este activă și dovedește că are inițiativă. Spiritul de echipă, disponibilitatea de implicare și capacitatea de a acționa în funcție de nevoile și dorințele pacientului sunt foarte importante in acest domeniu”.

Directorul de resurse umane al grupului a mai precizat că, în cadrul companiei „angajatul este resursa noastră cea mai de preț. Derulam anual programe de training adaptate nevoilor colegilor noștri din dorința de a le oferi acces la noțiuni noi, de interes. Astfel, formam și menținem o echipă unită și profesionistă, a cărei misiune permanentă este aceea de a oferi românilor servicii de cea mai înaltă calitate, de a asigura o legătură directă cu aceștia, bazată pe încredere reciprocă și respect”.

 

Fondată în 1991, Fildas Trading anunța în luna noiembrie a anului trecut că a ajuns la un număr total de 1.000 de angajați, precizând totodată că în 2017, numărul angajaților a crescut cu 10%. Compania are ca obiect de activitate depozitarea și distribuția de medicamente, deținând cel mai mare număr de depozite de profil din România.

Cei mai mulți dintre angajații grupului activează în cadrul lanțului farmaceutic Catena, înființat în 1999 de către Fildas Trading, odată cu preluarea pachetului majoritar de acțiuni al companiei Argeșfarm. Plecând de la un număr de 30 de farmacii, lanțul a devenit în 2012 cea mai mare rețea farmaceutică din țară, având în portofoliu circa 700 de farmacii la nivel național. Echipa este formată din peste 5.000 de angajați, compania lăudându-se și cu un număr de peste 4,5 milioane de clienți fideli.

 


Adaugati un comentariu


 

*