„Noaptea Muzeelor” la Palatul Comunal

18 mai 2012 | 0 comentarii |

Sambata seara, cand in toate muzeele din tara este noapte alba, la Buzau, Palatul Comunal devine muzeu. Asta, pentru ca Muzeul Judetean este in renovare, iar evenimentul este prea important pentru comunitate pentru a nu fi marcat.

Cu incepere de la ora 18,00 si pana spre miezul noptii, Palatul Comunal, el insusi un muzeu din punct de vedere arhitectural, va fi transformat pentru cateva ore intr-un sanctuar deschis iubitorilor de cultura, arta si istorie .

Buzoienii vor avea astfel posibilitatea sa urmareasca filme documentare despre statutul si portul femeii de la sfarsitul secolului al XIX-lea, realizat pe baza de fotografii-document, sau despre  marturii arheologice de acum 6.000 de ani din zona Cotatcu, scoase la lumina in ultimii 4-5 ani. Nici chihlimbarul de Colti, unic in Europa, nu este uitat. Un film mut realizat in anii ’30 va dezvalui cum se realiza extragerea pretioasei pietre si secretele prelucrarii ei pentru bijuteriile care au uimit lumea intreaga, iar un alt documentar, realizat de TVR in anii ’70 va dezvalui „febra” propagandistica  de pe santierul constructiei barajului de la Siriu.

Un documentar de exceptie despre istoria Strazii Cuza-Voda va dezvalui publicului larg imaginea Buzaului interbelic, astfel ca in noaptea muzeelor se va realiza un arc peste timp, in care buzoienilor li se vor dezvalui crampeie inedite din istoria milenara a acestor locuri.

Expozitia de fotografii „Buzaul de altadata”  va incanta, de asemenea, ochii iubitorilor de frumos, de inedit si de istorie.

Editia de anul trecut a Noptii Muzeelor s-a desfasurat la Casa Vergu Manaila, unde peste 300 de viziatori s-au aratat interesati.

 


Adaugati un comentariu


 

*