30.000 de măști de protecție donate elevilor din comuna Țintești, de Green Group

17 septembrie 2020 | 0 comentarii |

Cantitatea acoperă necesarul de măști pentru toți elevii școlilor din Maxenu, Țintești și Pogonele, până la finalul primului semestru, transmite donatorul.

 

Debutul acestui an școlar a fost pentru multe unități de învățământ o „piatră de încercare” la care autoritățile locale, care trebuiau să asigure condiții optime de prevenție și protecție a elevilor și dascălilor lor, în multe cazuri nu au făcut față.

Școlile din comuna buzoiană Țintești au fost însă salvate de Green Group, cel mai mare grup integrat de reciclare din România, care a anunțat că donează 30.000 de măști sanitare elevilor Școlii Gimnaziale Maxenu și structurilor subordonate acesteia (Țintești și Pogonele), considerându-se parte a comunității, având fabricile GreenTech și GreenWEEE International amplasate pe raza comunei Țintești.

Conducerea Green Group consideră donația un gest firesc la început de an școlar, în condiții de pandemie, având în vedere că „suntem parte din această comunitate și avem responsabilitatea să o ajutăm să crească. Sprijinirea comunității din Țintești a devenit o prioritate pentru noi, iar odată cu începerea școlii, am decis să ne implicăm pentru a depăși împreună cu bine această perioadă, mai ales că avem câteva zeci de familii cu angajați ai fabricilor noastre care au copii înscriși la școala Maxenu”, a declarat Alina Genes, CEO GreenTech.

 

Primele 10.000 de măști au fost deja livrate unității de învățământ, în prezența reprezentanților Green Group și a conducerii școlii. Acțiunea este un model de înaltă responsabilitate socială, dar și un suport real de protecție pentru copiii școlii. În astfel de momente dificile pentru toți, implicarea, solidarizarea și responsabilitatea fiecăruia dintre noi poate aduce schimbarea spre bine. Dorim să ne aducem recunoștința pentru donația care a ajuns la Școala Gimnazială Maxenu. Mii de mulțumiri din partea întregului colectiv și tot respectul pentru implicarea activă și pentru faptul ca nu rămâneți indiferenți față de comunitate”, a declarat Liliana Ivănel, director Școala Gimanzială Maxenu, asigurând sponsorii că totul va fi utilizat cu mare responsabilitate.

În perioada următoare, compania va liva și celelalte măști, în funcție de nevoile școlii, întreaga cantitate acoperind necesarul celor trei școli până la finalul primului semestru.

 

Măștile sunt realizate special pentru copii, având dimensiuni potrivite acestora, și respectă toate standardele de conformitate din statele membre UE, asigurând o bună protecție împotriva răspândirii virusului COVID-19, se subliniază într-un comunicat al companiei.

Suntem conștienți că provocările acestei perioade, care nu sunt puține, se resimt mai ales în școlile din mediul rural, care au resurse limitate la dispoziție pentru desfășurarea în siguranță a activităților. Este motivul pentru care am decis să sprijinim eforturile Școlii Gimnaziale Maxenu și să asigurăm măști de protecție pentru toți elevii școlii până la finalul primului semestru școlar, într-o primă fază”, a subliniat la rândul său Marius Costache, CEO GreenWEEE International.

Pe platforma industrială Frasinu din comuna Țintești, fabrica GreenTech procesează anual 100.000 de tone de deșeuri PET. Totodată, fabrica GreenWEEE International din Țintești are o capacitate anuală de reciclare a 100.000 de tone de deșeuri de echipamente electrice, electronice și electrocasnice (DEEE), echipamente de iluminat și baterii.


Adaugati un comentariu


 

*