Consiliul Județean le pregătește buzoienilor un „Decembrie Magic”

27 noiembrie 2019 | 0 comentarii |

Instituția a făcut public azi programul manifestărilor organizate pentru a întâmpina cum se cuvine Sărbătorile de Iarnă.

 

Odată cu Ziua Națională debutează, la Buzău, programul manifestărilor pe care autoritățile județene le-au pregătit și în acest an, cu ocazia Sărbătorilor de Iarnă. Întreaga serie de activități sunt reunite sub denumirea „Decembrie Magic” și vor debuta duminică, 1 Decembrie, cu manifestările dedicate sărbătoririi Zilei Naționale.

Spre deosebire de anii anteriori, parada militară va avea loc de această dată pe Calea Eroilor și nu va mai fi precedată de tradiționala ceremonie a depunerii de coroane de flori, prefectul Carmen Ichim anunțând ieri că evenimentul se dorește a fi unul de sărbătoare și nu de comemorare, motiv pentru care a fost luată această decizie. După paradă, buzoienii sunt așteptați cu începere de la ora 11.00 în Crâng, unde Consiliul Județean oferă și anul acesta masa tradițională constituită din 3.800 de porți ide mâncare, dintre care 800 de post. Meniul din 2019 va fi alcătuit din iahnie de fasole cu ciolan, plăcintă cu brânză, chiflă și băutură caldă, în cazul porțiilor de post, fiind eliminat ciolanul din iahnie, iar plăcinta cu brânză fiind înlocuită de plăcinta cu mere.

În același timp, buzoienii se vor bucura și de un spectacol susținut de artiștii Centrului Județean de Cultură și Artă Buzău și vor primi cocarde tricolore și stegulețe.

În aceeași zi, la ora 17.00, vor fi aprinse tunelurile de lumini din fața Consiliului Județean și de la Muzeul Județean.

 

Cu aceeași ocazie va fi prezentat și un proiect cultural inedit al Muzeului Județean care, sub genericul „Muzeul mobil” va ajunge, până pe 3 decembrie, în toate localitățile din județ.

Pe 5 decembrie, la ora 18.00, se va aprinde iluminatul festiv și în stațiunea Sărata-Monteoru, iar cu această ocazie va avea loc și un recital de colinde, iar copiii vor primi cadouri de la Moș Nicolae. Seara se va încheia cu unui foc de artificii.

A doua zi, copiii buzoienilor vor primi cadouri de la Moș Nicolae la Sala Mare a Consiliului Județean, unde sunt invitați să urmărească și spectacolul de teatru pentru copii „Povestea Elsei și a celor 7 cocori”, prezentat în două serii, începând cu ora 10.30 și 12.30.

Pe data de 11 decembrie, evenimentele continuă cu premierea olimpicilor buzoieni, cărora li se vor acorda acorda premii pentru rezultatele excepționale obținute pe parcursul anului școlar 2018-2019. Participanții la olimpiadele internaționale vor primi 600 lei, iar premianții de la olimpiadele naționale vor primi 500 de lei pentru locul I, 400 de lei pentru locul II și 300 de lei pentru locul III.

În zilele de 11, 12 și 13 decembrie, între orele 09.00 – 11.00, copiii vor putea lua Micul dejun cu Moș Crăciun, la sediul Muzeului Județean. În acest sens, părinții trebuie să țină cont că înscrierile se realizează la sediul Muzeului Județean, în limita locurilor disponibile.

În aceeași perioadă, începând cu ora 11.00, micii artiști de la Happy Kids îi vor bucura pe buzoieni cu un recital de colinde.

 

În ziua de 12 decembrie, la ora 19.00, actorii buzoieni revin acasă în piesa „O noapte furtunoasă”. Intrarea la spectacol v fi gratuită, pe bază de invitație, ce poate fi obținută de la Teatrul George Ciprian, în limita locurilor disponibile.

Pe 17 decembrie, la  ora 16.00, toți copiii sunt invitați să participe la întâlnirea cu Moș Crăciun, care va avea loc tot la Muzeul Județean. Copiii vor primi cadouri, se vor întâlni și cu personajele lor preferate și vor admira un foc de artificii. Cu aceeași ocazie elevi Liceului de Artă vor susține un concert de colinde.

Președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu, a declarat că „la fel ca în fiecare an, readucem magia și în inimile copiilor din instituțiile subordonate Consiliului Județean. În data de 18 decembrie, Moș Crăciun va poposi la Spitalul Județean Buzău și la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Buzău, unde copiii vor primi dulciuri și jucării. Anul acesta, Moș Crăciun va ajunge în toate localitățile din județul Buzău, oferind copiilor 12.000 de cadouri”.

 


Adaugati un comentariu


 

*