Fasolea cu ciolan a atras mii de buzoieni în Crâng

1 decembrie 2018 | 0 comentarii |

Pentru unii dintre ei, mâncarea și vinul fiert primite din partea administrației județului au fost singura bucurie pe care au resimțit-o la nivel individual, de Ziua națională.

 

După încheierea paradei militare de pe Aleea Eroilor, buzoienii au rupt rândurile şi s-au mutat în Parcul Crâng, unde administrația județului a organizat un concert de muzică populară şi a amenajat bucătariile mobile unde s-au împărţit peste 3.000 de porţii de fasole cu ciolan și plăcinte cu brânză, iar pentru cei care țin post au fost pregătite, separat, alte 800 de porții de fasole și plăcinte cu mere, pregătite de o firmă de catering. Pentru toată lumea, un pahar cu vin fiert a completat meniul de sărbătoare, iar pentru unii a însemnat chiar un fel de „parastas pentru eroii neamului”, pe care într-o formă mai puțin religioasă, l-au făcut autoritățile la împlinirea celor 100 de ani de la făurirea României moderne.

Poate așa s-ar putea explica și faptul că deși coada la care s-au așezat buzoienii s-a întins pe mai bine de o sută de metri, oamenii au aşteptat răbdători să le vină rândul, nu s-au îmbulzit și nici nu au încercat să sară peste rând, în ciuda gerului care n-a fost deloc prietenos.

 

Pentru unii dintre cei care au primit mâncarea tradiţională de 1 Decembrie oferită de Consiliul Județean, aceasta a fost singura bucurie pe care spun că au simțit-o, cu adevărat, la nivel individual, de Ziua Națională. Mai mult, unii dintre ei spun că acesta a fost „singura masă pe săturate” de care au avut parte în ultima perioadă.

Iar după ce au mâncat, toată lumea a fost de acord că așteptarea a meritat, pentru că mâncarea făcută „la cazan” a fost delicioasă.

În același timp, Crângul Buzăului a răsunat de muzică și voie bună, pentru că artiștii Centrului Județean de Cultură şi Artă au oferit un concert de muzică folclorică. Așa că, fie că s-au aflat la coadă, fie că au servit ceea ce li s-a oferit, majoritatea celor prezenți au dansat, pe de o parte ca să se încălzească, iar pe de alta, pentru a-și manifesta bucuria de a petrece împreună Ziua Națională.


Adaugati un comentariu


 

*