Copiii învață să facă față restricțiilor din timpul pandemiei cu ajutorul unei cărți de povești

18 aprilie 2020 | 0 comentarii |

Proiectul a fost coordonat de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și a mobilizat peste 50 de organizații umanitare din întreaga lume.

 

Dacă adulții fac față mai ușor acestei perioade dificile, pentru că au capacitatea să înțeleagă ce se întâmplă și să conștientizeze necesitatea regulilor și restricțiilor impuse, nu același lucru se poate spune despre copii, pe care măsurile de izolare îi afectează în mai mare măsură.

Pentru a-i ajuta să facă față mai bine situației, peste 50 de organizații din domeniul umanitar din întreaga lume și-au unit eforturile pentru a realiza o carte de povești mai specială, prin intermediul căreia copiii învață de la eroul principal cum se pot proteja pe ei înșiși dar și cum își pot proteja prietenii și familia de infecția cu noul coronavirus. Denumită „Eroul meu ești tu. Cum pot copiii să lupte împotriva Covid-19”, cartea îi învață pe copii și cum pot gestiona emoţiile dificile pe care le resimt când se confruntă cu o realitate nouă, care se schimbă rapid. Toate aceste sfaturi vin din partea personajului principal al cărții, care este o creatură fantastic pe nume Ario, iar cartea se adresează cu precădere copiilor cu vârste cuprinse între 6 și 11 ani.

 

În primele etape ale proiectului, peste 1.700 de copii, părinţi, îngrijitori şi cadre didactice din întreaga lume au povestit cum fac faţă pandemiei, iar informațiile oferite de aceștia au fost prelucrate, fiind transpuse în mesaje la care copiii rezonează, un factor important constituindu-l și ilustrațiile din paginile cărții.

Lansată săptămâna trecută, cartea este disponibilă deocamdată în nouă versiuni lingvistice, respectiv  engleză, franceză, germană, rusă, turcă, ucraineană, arabă, spaniolă și bahasa malay, însă în prezent se lucrează la editarea altor versiuni în peste 30 de limbi, astfel încât cartea să poată fi accesibilă în cel mai scurt timp copiilor din întreaga lume.

Printre organizațiile cele mai cunoscute care au fost implicate în proiect se numără Organizaţia Mondială a Sănătăţii, UNICEF, Înaltul Comisariat pentru Refugiaţi al Naţiunilor Unite, Federaţia Internaţională a Societăţilor de Cruce Roşie şi Semilună Roşie şi Salvaţi Copiii, cărora li se adaugă și alte organizaţii neguvernamentale naţionale şi internaţionale şi agenţii specializate ce oferă suport psihosocial şi pentru sănătatea mintală în situaţii de criză.


Categorii: Actual, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*