ONG-urile buzoiene, invitate să participe la o nouă ediție a Cercului de Donatori

22 martie 2021 | 0 comentarii |

Este vorba de un concurs de proiecte de interes, în cadrul căruia participanții au șansa de a obține finanțare pentru punerea acestora în aplicare la nivelul județului.

 

Cea de-a treia ediție a concursului de proiecte Cercul  de Donatori va lua startul în luna aprilie, urmând ca anul acesta să se desfășoare on-line, pentru a respecta regulile de protecție sanitară. Evenimentul este un mecanism de strângere de fonduri care face parte din rețeaua națională TFN România, iar la nivelul județului este organizat de Fundația Comunitară Buzău, adresându-se ONG-urilor și grupurilor de inițiativă de pe plan local.

Miza concursului este o finanțare de 10.000 de lei acordată primelor trei proiecte desemnate câștigătoare, bani cu care inițiatorii pot pune în aplicare aceste proiecte, care trebuie să se deruleze la nivelul județului Buzău, în beneficiul comunității locale.

Organizațiile și grupurile de inițiativă din Buzău se pot înscrie în competiție până pe 31 martie, accesând site-ul Fundației Comunitare Buzău, unde pot găsi toate documentele necesare și pot afla care sunt pași ide urmat în acest sens. Pot fi înscrise orice fel de proiecte cu impact pozitiv asupra comunității buzoiene, însă organizatorii au impus câteva condiții care trebuie respectate. Astfel, proiectele propuse trebuie să implementate în termen de 12 luni de la data primirii finanțării și să rezolve o nevoie reală sau să producă un impact real în comunitate, cu prioritate în domeniile educație, sănătate, mediu înconjurător.

 

Bugetul solicitat trebuie să se încadreze în jurul valorii de 10.000 lei dar nu reprezintă neapărat întreaga sumă necesară proiectului. Poate există, de asemenea, cofinanțare sau o altă sursă de finanțare externă, în acest sens organizațiile participante putând atrage în cadrul evenimentului dar și prin pagina Galantom, donațiile ce însumează finanțarea solicitată. De asemenea, proiectele propuse trebuie să fie sau să aibă potențialul de a deveni proiecte pe termen lung sau la o scară mai mare, iar inițiatorii trebuie să poată face dovada rezultatelor obținute.

După înscrierea proiectelor, acestea vor intra într-un proces de jurizare, iar juriul este format din reprezentanți ai comunității buzoiene printre care se numără oameni de afaceri, profesori, medici, reprezentanți ai instituțiilor culturale și membrii echipei Fundației Comunitare Buzău. În urma procesului de jurizare, vor fi selectate cele 3 proiecte care vor avea ocazia să-și prezinte ideea în cadrului evenimentului public on-line.

 

În această etapă, fiecare candidat își va prezenta proiectul în fața juriului și a donatorilor din sala virtuală, într-un interval de maxim 6 minute. Fiecare proiect va avea un ambasador care să îl promoveze și să îl susțină, iar acesta va avea  la rândul său 3 minute la dispoziție în care să își motiveze sprijinul pentru acel proiect și să motiveze donatorii să investească în el, donând. Donațiile se pot face pe loc în cadrul evenimentului dar și prin transfer bancar, după eveniment, iar organizatorii spun că exista și posibilitatea de a dona produse, spațiu de lucru, ore de voluntariat, servicii pro bono sau alte bunuri și servicii necesare proiectului.

Ediția precedentă a concursului a avut loc la finele anului 2019, iar printre proiectele selectate s-a numărat și Caravana cu Moașe  care propunea crearea unui cadru de informare adecvat în domeniul reproducerii, adresat femeilor gravide și cuplurilor de adolescenți din municipiul Buzău și localitățile limitrofe. Proiectul a strâns donații în valoare de 9.746 de lei, însă declanșarea pandemiei a stricat planurile inițiatorilor.

 


Categorii: Actual, Asociatii, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*