USAMV Cluj lansează un program de licență pentru studiul comportamentului animalelor

14 martie 2023 | 0 comentarii |

Programul „Comportamentul Animalelor și Bunăstare” va fi lansat în cadrul unui seminar cu participare internațională și va fi disponibil începând cu anul universitar 2023-2024.

 

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca anunță lansarea, în premieră în România, a unui nou program de licență, cu predare în limba engleză – „Comportamentul Animalelor și Bunăstare”, în cadrul Facultății de Zootehnie și Biotehnologii (FZB), începând cu anul universitar 2023-2024. La aceeași facultate se derulează, începând cu anul 2-021, și Programul de masterat „Ethology & Human-Animal Interactions”, tot cu predare în limba engleză, care a reprezentat, de asemenea, o premieră națională la momentul lansării.

Noul program de licență va avea o durată de patru ani, iar absolvenții vor deveni specialiști în comportamentul şi bunăstarea animalelor. „Această calificare este una europeană, regăsindu-se în standardele ocupaționale europene (ESCO) ca specialist în comportamentul animalelor și fiind cerută de reprezentanți ai pieței muncii din România. Unicitatea acestui program de licență constă în abordarea multi și interdisciplinară de transmitere a cunoștințelor teoretice și practice din domenii ca: etologie, psihologie animală, genetică comportamentală, bunăstarea tuturor categoriilor de animale din perspectiva standardelor internaționale, emoții și cogniții la animale, intervenții asistate de animale și multe altele”, a transmis prof. dr. Daniel Dezmirean, decanul FZB.

 

Lansarea programului are loc pe 15 martie, în cadrul primei ediții a Seminarului internațional „Career Paths in Animal Behavior, Welfare and Human-Animal Interactions, organizat în Amfiteatrul Roșu al Bibliotecii USAMV Cluj-Napoca. Participarea la seminar este gratuită și este accesibilă atât fizic cât și online, iar studenții vor asista la prelegeri ale unor experți recunoscuți la nivel mondial în comportamentul animalelor.

La eveniment participă, ca invitați doi experți din Elveția, respectiv, profesorul Dennis C. Turner, unul dintre liderii mondiali în studiul comportamentului felinelor și în cercetările din domeniul intervențiilor asistate de animale, și cercetătorul Marco Adda, specializat în studierea comportamentului câinilor liberi și în antrozoologie.

Participanții vor avea ocazia să interacționeze cu specialiști recunoscuți în domeniile etologiei și antrozoologiei, colaboratori valoroși ai USAMV CN în diferite proiecte de cercetare și organizarea de evenimente științifice. Aceștia vor oferi informații inedite bazate pe experiența lor profesională și de viață, ghidându-i pe viitorii și actualii noștri studenți și absolvenți în cariera lor viitoare, într-un domeniu atât de interesant ca și comportamentul animalelor”, a explicat prof. dr. Alina Rusu.

 

 

 


Adaugati un comentariu


 

*