Accident cu victime multiple la Școala Nr. 1 din Buzău

13 decembrie 2017 | 0 comentarii |

La nivelul județului a fost declanșat planul roșu de intervenție, întrucât șase persoane au fost ranite, iar alte trei au suferit atacuri de panică.

 

Momente de panică în această după-amiază la Școala Generală Numarul 1 din Buzău, după ce o mașină a intrat în plin într-un  grup de părinți care își așteptau copiii să iasă de la ore. Martorii la eveniment au constatat imediat, cu uimire, că la volanul autoturismului care încercase să intre în curtea școlii se afla chiar directoarea unității de învațamânt, profesoara Monica Gheorghe care, din primele cercetări, se pare că a încurcat pedala de frână cu cea de accelerație. Eroarea poate fi pusă pe seama faptului că mașina pe care o conducea avea cutie de viteze automată, dar și pe seama unei anumite stări de surescitare a directoarei care, după cum a relatat șefa Inspectoratului Scolar Județean, Florina Stoian, și-ar fi petrecut toată noaptea la spital, după ce copilul său a fost internat în cursul zilei de ieri, cu anumite probleme de sănătate.

La momentul accidentului, profesoara Monica Gheorghe se întorcea de la spital, intenționând să își parcheze mașina în curtea școlii, fiind nevoită să treacă prin grupul numeros de părinți care se aflau pe trotuarul din fața unității, așteptându-și copiii care începuseră să iasă de la ore.

În momentul în care directoarea a apsat pe accelerație în loc sa frâneze, mașina la volanul căreia se afla a intrat în plin într-un grup de părinți, oprindu-se apoi în stâlpul porții școlii.

 

Nu mai puțin de șase adulți au fost răniți – cinci femei și un bărbat – printre victime numărându-se și o femeie însărcinată. Cel mai grav a fost rănită o victimă care a suferit fracturi la ambele picioare, celelalte persoane lovite alegându-se cu numeroase traumatisme mai ușoare.

Accidentul s-a produs de față cu zeci de martori, printre care și mulți copii care începuseră să iasă de la ore, astfel că, pe lânga cele șase victme rănite au fost înregistrate și trei cazuri de atac de panică. Una dintre persoanele panicate a fost chiar directoarea aflată la volanul mașinii care, firesc, și-a pierdut stăpânirea de sine când a văzut ce-a provocat, iar în alt caz a fost vorba de o elevă de 12 ani, care suferise și o leziune la picior.

Imediat ce evenimentul a fost anunțat la 112, autoritățile au declanșat planul roșu de intervenție, avand în vedere numărul mare de victime și zona în care s-a produs accidentul, una dintre cele mai aglomerate școli din oraș, iar decizia a fost imediat aprobată de prefectul județului, Carmen Ichim.

 

La fața locului au fost trimise patru ambulanțe de la Serviciul de Ambulanță Județean, o ambulanță SMURD și autorspeciala pentru transportul victimelor multiple de le ISU, atât victimele rănite în urma accidentului cât și persoanele care suferiseră atacuri de panică primind primele îngrijiri la fața locului, după care au fost preluate și transportate la secția UPU a Spitalului Județean, unde personalul medical era deja pus în alertă de la momentul declanșării planului roșu. În ceea ce o privește pe femeia însărcinată care a fost lovită de mașina directoarei, aceasta a fost transportată cu ambulanța la maternitate.

Victimele ajunse la Spitalul Județean au suferit în general traumatisme la nivelul membrelor superioare și inferioare, la acest moment fiind încă în evaluare medicală. Toți răniții sunt conștienți, comunică cu medicii de la spital, iar la momentul acesta nu se impune transportul vreuneia dintre victime la un spital din Capitală. Majoritatea pacienților ajunși la spital sunt adulți, fiind vorba și de un pacient de 12 ani cu o leziune la nivelul gleznei, care a fost internat în secția de Ortopedie Pediatrică. Unitatea medicală a făcut față cu succes acestei situații, la fel și echipajele de intervenție de la Ambulanță și SMURD, care au ajuns la fața locului la câteva minute după producerea accidentului și au asigurat numărul necesar de autospeciale pentru transportul victimelor. Ambulanțele au făcut mai multe drumuri de la Scoala Nr 1 la spital, dat fiind că ulterior producerii accidentului mai multe persoane au făcut atacuri de panică, însă nu toate au necesitat transport la spital.

 

 

 


Adaugati un comentariu


 

*