Acțiunile de protecție civilă, incluse în activitățile specifice Consiliului Județean Buzău

15 octombrie 2020 | 0 comentarii |

Decizia a fost adoptată în ședința de azi a administrației județene, astfel încât instituția să poată pună la dispoziția Inspectoratului pentru Situații de Urgență un autovehicul care să fie folosit pentru activități de protecție civilă și activități de suport pentru combaterea pandemiei de Covid-19

 

Astăzi a avut loc ședința ordinară pe luna octombrie a Consiliului Județean Buzău, care a inclus pe ordinea de zi și un proiect referitor la alocarea către Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) a unui autovehicul din parcul auto al instituției, pentru a fi folosit în perioada următoare pentru activități de protecție civilă și acțiuni de suport pentru combaterea pandemiei de Covid-19.

Proiectul de hotărâre a fost înaintat ca urmare a unei solicitări venite în acest sens din partea ISU, în parcul auto al Consiliului Județean existând disponibil un astfel de autovehicul care să satisfacă cerințele specificate în document.

Întrucât ISU nu se află în subordinea Consiliului Județean era nevoie de modificarea unei hotărâri adoptate în urmă cu doi ani, prin care s-a aprobat achiziționarea a două noi autovehicule în afara numărului normat pentru parcul auto al instituției. Conform hotărârii respective, autovehiculele sunt folosite pentru activități specifice care intră în aria de competență a Consiliului Județean. 

 

Întrucât activitățile de protecție civilă nu se încadrau însă în această arie, președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu a propus modificarea hotărârii adoptate în 2018. Această modificare presupune includerea activităților de protecție civilă în aria de competență a Consiliului Județean. „Luând  în considerare solicitarea Inspectoratului pentru Situații de Urgență Neron Lupașcu al  județului Buzău  și  contextul  epidemiologic  actual,  propun  ca  și  acțiunile  de protecție civilă să fie incluse în activitățile specifice”, se arată referatul semnat de președintele Consiliului Județean ce a însoțit acest proiect de hotărâre.

Proiectul a primit votul consilierilor și astfel, Consiliul Județean va pune gratuit la dispoziția ISU un autoturism Peugeot cu nouă locuri, care va fi folosit în activitățile de suport pentru combaterea pandemiei și în alte activități din sfera protecției civile.

 

În acest sens, între cele două instituții se va încheia un contract de comodat valabil până la finele anului 2022, în baza căruia autovehiculul va fi pus la dispoziția ISU, împreună cu cota lunară de 650 de litri de combustibil stabilită printr-o hotărâre anterioară. În cazul în care situația o va impune, contractul de comodat va putea fi prelungit și după data de 31 decembrie 2022.

În perioada imediat următoare, având în vedere contextul epidemic, autovehiculul va fi folosit de specialiștii de la ISU pentru activități de carantinare, furnizare de materiale de protecție împotriva contaminării cu noul coronavirus, controlul respectării măsurilor legale de prevenire a răspândirii virusului și alte misiuni specifice.

 


Adaugati un comentariu


 

*