ADMITERE 2017: Oferta educationala a UMF Timisoara

Universitatea scoate la concurs 1.384 de locuri pentru formele de invatamant la buget si cu taxa pentru sesiunea iulie 2017.

 

In mai putin de o saptamana va debuta perioada de inscrieri pentru candidatii care doresc sa dea admitere la Medicina. UMF „Victor Babes din Timisoara a facut publice datele intre care se vor putea depune dosarele, cat si data examenului de admitere, precum si cifra de scolarizare pentru sesiunea de admitere din aceasta vara.

Astfel, conform datelor disponibile pe site-ul universitatii, in perioada 10-21 iulie, candidatii trebuie sa isi completeze online fisele de inscriere, urmand ca in perioada 17-21 iulie acestia sa isi depuna dosarele de inscriere la sediul universitatii, ocazie cu care inscrierea acestora va fi validata de catre personalul desemnat al unitatii de invatamant universitar.

In data de 25 iulie, incepand cu ora 8.00, va avea loc sustinerea probei practice de catre candidatii care au optat pentru specializarea Tehnica Dentara din cadrul Facultatii de Medicina Dentara, urmand ca pe 26 iulie, intre orele 10.00 si 13.00, sa aiba loc examenul de admitere (scris) pentru candidatii celorlalte specializari.

 

In ceea ce priveste oferta educationala, UMF Timisoara va scoate la concurs, pentru urmatorul an universitar, 1.384 de locuri repartizate in cadrul facultatilor de Medicina, Medicina Dentara si Farmacie, atat la forma de invatamant subventionata de la buget, cat si la cea cu taxa.

Cele mai multe locuri sunt, ca si la celelalte facultati de profil din tara, la Facultatea de Medicina, unde vor fi disponibile 410 locuri la buget si 525 de locuri cu taxa, in timp ce la Facultatea de Medicina Dentara vor fi 70 de locuri la buget si 130 de locuri cu taxa, in timp ce la Farmacie sunt puse la dispozitia candidatilor 80 de locuri la buget si 130 cu taxa.

Pe specializari, in cadrul Facultatii de Medicina sunt disponibile 295 de locuri la buget si 145 cu taxa la Medicina in limba romana, 50 de locuri la buget si 50 cu taxa la Asisteta Medicala Generala, 50 de locuri la buget si 30 cu taxa la Balneofiziokinetoterapie si recuperare, iar la specializarea Nutritie si dietetica, 15 locuri la buget si 10 cu taxa.

 

In acelasi timp, in cadrul Facultatii de Medicina Dentara, pentru specializarea Medicina Dentara vor fi scoase la concurs 40 de locuri la buget si 75 de locuri cu taxa, iar la Tehnica Dentara30 de locuri la buget si 25 de locuri cu taxa. Spre deosebire de anul trecut, in acesta an nu vor fi scoase la concurs locuri pentru specializarea Asistenta de profilaxie stomatologica.

In fine, la Facultatea de Farmacie vor fi disponibile 60 de locuri la buget si 50 de locuri cu taxa la specializarea Farmacie si 20 de locuri la buget si 20 de locuri cu taxa la specializarea Asistenta de Farmacie.

Universitatea mai organizeaza examene de admitere pentru cursuri in limba engleza la Facultatea de Medicina, unde sunt disponibile 100 de locuri cu taxa, si cursuri in limba franceza la aceeasi facultate, numarul de locuri fiind in acest caz de 40, toate cu taxa. Mai sunt disponibile, de asemenea, 30 de locuri cu taxa pentru Medicina Dentara in limba engleza si 60 de locuri cu taxa la Farmacie in imba franceza.

 


Adaugati un comentariu


 

*