Alimente care mentin energia organismului pe timp de canicula

25 iulie 2015 | 0 comentarii |

Temperaturile ridicate provoaca o stare de moleseala, dau dureri de cap si cresc nivelul de stres din organism, dar toate aceste neplaceri pot fi inlaturare cu ajutorul alimentatiei.

 

pepene-rosuOrganismul uman este programat genetic sa sustina digestia la un anumit interval de timp, acesta fiind si ritmul in care stomacul si intestinele secreta colecistokinina, un hormon implicat in digestie.

Din aceasta cauza, nu este indicat sa se sara peste micul dejun. In plus, dimineata, creierul nu mai are suficienta glucoza care sa-l ajute sa funtioneze optim, daca nu ii este furnizata prin alimentatie.

Pentru a scapa de moleseala, migrene si stresul provocate de canicula este recomandat ca anumite alimente sa nu lipseasca in aceasta perioada din meniul zilnic, putand fi consumate atat la micul dejun, cat si la mesele de peste zi.

Primul pe lista este pepenele rosu, un fruct de sezon plin de vitamine si de apa, care are rolul de a racori si a hidrata organismul. Bogat in vitamine din complexul B, necesare pentru producerea de energie, este o buna sursa de vitamina B6, B1, magneziu si potasiu, care ajuta la buna functionare a sistemului nervos.

 

suc de castrasvetiUn alt aliment recomandat pe timp de canicula este iaurtul. Este bogat in proteine si are un efect racoritor asupra stomacului, putand fi consumat si in combinatie cu fructe proaspete, pentru un plus de savoare.

Pentru cei care nu au timp sau nu pot sa consume multe lichide pe timp de vara, castravetele poate fi un bun substituent al acestora, stiut fiind faptul ca are in compozitie apa in proportie de 90 la suta. Totodata, este o sursa importanta de vitamina A, B si C, iar toate aceste susbtante ajuta la stimularea sistemului imunitar si ofera energie. O reteta ideala este sucul de castravete cu spanac si morcov.

Laptele de cocos este de asemenea recomandat pe timp de canicula, fiind o sursa bogata de potasiu, un mineral esential pentru buna functionare a inimii, a rinichilor, a muschilor, a nervilor, a oaselor si a sistemului digestiv. De asemenea, este bogat in calciu, magneziu, antioxidanti si electroliti care asigura o buna hidratare a organismului.

 


Categorii: Actual, Lifestyle

Adaugati un comentariu


 

*