Altius își întărește poziția pe piața produselor veterinare

18 noiembrie 2022 | 0 comentarii |

Altius a preluat pachetul majoritar al Petmart Online, urmând ca infuzia de capital să fie utilizată pentru lărgirea bazei de clienţi şi dezvoltarea unor noi servicii şi produse, anunţă oficialii celor două companii.

 

Altius, principalul jucător în piaţa furnizorilor şi distribuitorilor medicamentelor de uz veterinar și produselor de hrană pentru animale din România, a preluat 60% din acţiunile Petmart Online, business care activează pe segmentul distribuitorilor online de produse pentru animale, dar „acţionarii Petmart vor rămâne în managementul retailerului online, urmând ca infuzia de capital să fie utilizată pentru lărgirea bazei de clienţi şi dezvoltarea unor noi servicii şi produse”, anunţă oficialii celor două companii, care spun că și-au unit forțele într-un proiect care va aduce beneficii importante pentru lumea veterinară și proprietarii animalelor de companie.

Am găsit un business solid pe care vom putea dezvolta și mulțumesc pe această cale consultantului nostru BICF-IMAP, care ne-a asistat de-a lungul întregului proces, și am reusit, astfel, să finalizăm o primă tranzacție, proiect de succes pentru ambele companii”, a spus Marius Diaconu, fondator şi CEO-ul Altius.

 

Pe lângă clasicele articole pentru câini şi pisici, magazinul online Petmart.ro, care are distribuție națională, comercializează hrană şi accesorii pentru păsări, reptile, peşti şi rozătoare, precum şi dezinfectanţi specifici. De asemenea, platforma are o secţiune dedicată animalelor de fermă, cu ofertă bogată destinată crescătorilor de cai, dar şi micilor ferme de bovine, ovine şi suine.

Suntem onorați și totodată fericiți că am făcut pasul să ne alăturăm proiectului de dezvoltare cu anvergură regională demarat de cel mai puternic și mai serios partener din piață. Cred că alături de ALTIUS vom putea îmbunătăți semnificativ serviciile, în special pe partea de customer care”, a adăugat Răzvan Condrut, directorul general Petmart, companie cu vânzări de aproape 20 de milioane de lei în 2021, plus 15% an/an şi profit net de 2 milioane de lei.

Prezentă pe piața românească de aproape 15 ani, platforma Petmart.ro recomandă și comercializează „doar produse de la brandurile premium” pentru o creștere sănătoasă, echilibrată și fericită.

 

Achiziționarea pachetului majoritar al Petmart este explicată de Marius Diaconu prin faptul că „în ultimii ani am constatat dezvoltarea pieței online și în sectorul animalelor de companie, iar noi am văzut o oportunitate de a ne consolida rolul de avangardă în această piață. Din poziția noastră, continuăm parteneriatul început cu mulți ani în urmă cu medicii veterinari pentru creșterea valorii afacerii lor și a competitivității medicinei veterinare din România, în scopul oferirii de servicii moderne și de înaltă calitate proprietarilor de animale”.

Marius Diaconu, fondatorul şi CEO-ul Altius, are o experienţă de peste 20 de ani în domenii precum piaţa imobiliară, IT, agricultură, entertainment, atât în Europa, cât şi în Asia şi Statele Unite şi care, din septembrie 2020, a fost numit membru în Consiliul de Administraţie al dezvoltatorului imobiliar One United Properties.

 

Altius oferă soluţii veterinare premium pe segementul marilor producători zootehnici, dar şi în zona animalelor de companie, de la cabinete şi clinici, la farmacii. În cei 23 de ani de activitate, compania a format parteneriate cu cei mai importanţi producători de la nivel mondial, fiind unul dintre principalii promotori ai creşterii calităţii medicinei veterinare și a promovat permanent cele mai noi tehnici si tehnologii, susținând activ pregătirea medicilor prin conferințe, seminarii și cursuri.

Compania oferă, anual, burse pentru medicii veterinari din România care doresc să obţină certificarea de Diplomat European, cea mai înaltă specializare la nivel continental.

Afacerile Altius au crescut constant, iar anul trecut vânzările au adus venituri totale de 142 de milioane lei şi un profit de aproape 45 de milioane lei.

 

 


Adaugati un comentariu


 

*