Accesul asiguraților la CJAS Buzău, blocat de URBIS

18 noiembrie 2022 | 0 comentarii |

Pacienții, furnizorii de servicii medicale și angajatorii se plâng că atât strada cât și trotuarele sunt inaccesibile și sunt nevoiți să facă slalom printre gropi pentru a ajunge să-și rezolve problemele care nu pot fi amânate.

 

Numeroși pacienți, furnizori de servicii medicale și angajatori din Buzău reclamă că nu pot ajunge la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) din cauza lucrărilor pe care le efectuează URBIS, pe strada Crizantemelor, unde s-au săpat gropi și de o jumătate de metru, în vederea reabilitării. Oamenii se plâng că nici pe trotuare nu mai pot merge, pentru că și acestea se reabilitează în același timp, astfel că sunt nevoiți să facă adevărate exerciții de echilibristică. Cât despre persoanele cu dizabilități, acestea nu au nicio șansă să ajungă să-și rezolve problemele care nu suportă amânare, deși multe dintre ele sunt cele care au nevoie frecvent de ajutor.

Contactată de reporterii sanatateabuzoiana.ro, conducerea CJAS spune că într-adevăr, „din cauza lucrărilor de reabilitare a străzii Crizantemelor, pe sectorul cuprins între strada Păcii și strada Pompiliu Ștefu (lucrări de asfaltare a carosabilului și a trotuarelor), accesul auto pe porțiunea de drum menționată este restricționat pe perioada realizării acestora, iar accesul pietonal către sediul CAS Buzău se face cu dificultate și a anuțat această situație și pe site-ul instituției, în atenția asiguraților, angajatorilor și furnizorilor de servicii medicale, dar spune că nu știe cât timp va dura această situație.

 

Eliza Oncel – Dir. ex. CJAS Buzau

Conducerea CJA a solicitat URBIS-ului, printr-o adresă ofcială, „să ne comunice perioada de derulare a acestor lucrări și, imediat ce vom primi un răspuns, vom informa la rândul nostru persoanele interesate, cât va dura această situație. Deocamdată nu putem decât să rugăm asigurații, furnizorii de servicii și angajatorii care au nevoie de serviciile noastre să solicite online serviciile care pot fi oferite în acest fel. Vom încerca să rezolvăm astfel cât mai multe dintre probleme. De asemenea, informăm asigurații care au solicitat duplicat pentru cardurile de sănătate și care au fost înștiințați că aceste documente au ajuns la CJAS, pot să folosească în continuare adeverințele de asigurat, pentru a apela la serviciile medicilor, iar dacă și acestea au expirat, pot solicita o prelungire a acestira online, până când se va rezolva situația accesului către instituția noastră, a precizat pentru sanatateabuzoian.ro, directorul general al CJAS Buzău, ec. Eliza Roxana Oncel, care își cere scuze în numele instituției, pentru disconfortul creat, și mulțumește buzoienilor pentru înțelegere, exprimându-și totodată speranța ca în perioada în care se desfășoară aceste lucrări să nu plouă, pentru că atunci, nici măcar salariații instituției nu ar mai putea ajunge la serviciu.

 

Am solicitat și noi un răspuns referitor la durata lucrărilor de pe strada Crizantemelor, iar viceprimarul Ionuț Apostu ne-a comunicat căse fac eforturi pentru finalizarea lucrărilor în cel mult două săptămâni, dacă nu ne încurcă vremea”.

Ulterior, conducerea URBIS ne-a transmis și nouă răspunsul pe care l-a dat solicitării CJAS, în care se precizează că „termenul de finalizare a lucrărilor pentru strada Crizantemelor, tronsonul dintre strada Păcii și Constantin Angelescu, la stadiul de piatră spartă compactată, care să asigure circulația pietonală și auto în bune condiții este 15.01.2023. Îmbrăcămintea asfaltică pentru trotuare și carosabil se va așterne imediat ce condițiile meteo vor permite acest lucru”.

Cu alte cuvinte, cele două săptămâni anticipate de conducerea Primăriei, în subordinea căreia funcționează societatea care execută lucrările, s-au transformat în câteva ore, din două săptămâni, în două luni. Așadar, buzoienii trebuie să știe că până când strada și trotuarele vor fi accesibile, e bine să nu se aventureze pe strada care duce la CJAS decât dacă au o condiție fizică foarte bună, dar și că pot apela la mijloacele electronice de comunicare sau pot solicita informațiile de care au nevoie laadresele de e-mail: office@casbz.ro sau relatii.publice@casbz.ro sau să sune la unul din telefoanele 0238-717.834, 0238-720.846, sau la Tel-Verde:0800.800.989 pentru a solicita informații.

 

 


Adaugati un comentariu


 

*