Ambulatoriul Institutului Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului intră în renovare
Lucrările vor viza atât interiorul cât și exteriorul clădirii, valoarea totală a investiției ridicându-se la 330.000 de euro.
Ambulatoriul Institutului Naţional pentru Sănătatea Mamei şi Copilului va intra într-un amplu proces de renovare și modernizare, în cadrul unui proiect inițiat de fundația Mereu Aproape. Acesta va fi al doilea proiect major din acest an al organizației umanitare, după înființarea centrului de recuperare post-Covid din cadrul spitalului de la Runcu, în care s-au investit aproape 164.000 de euro, iar în cele șase luni care au trecut de la inaugurare, aici au fost îngrijiți peste 500 de pacienți care s-au vindecat de forme medii și severe de Covid-19.
Investiția de la Institutul pentru sănătatea mamei și copilului din Capitală se ridică la 330.000 de euro, sumă ce va fi folosită pentru renovarea interioară și exterioară a ambulatoriului.
Aici sunt acordate anual circa 60.000 de consultații pentru pacienți copii din toată țara, iar condițiile pe care le oferă în prezent ambulatoriul sunt departe de cele ideale.
Reprezentanții fundației spun că infrastructură este învechită, cu spaţii inadecvate pentru desfăşurarea activităţii medicale la standarde europene şi cu deficit de aparatură medicală, acestea fiind principalele argumente pentru care ambulatoriul are nevoie stringentă de modernizare.
„Întregul spaţiu al ambulatoriului va fi renovat şi modernizat printr-un proiect amplu, ce cuprinde lucrări de recompartimentare, refacerea infrastructurii electrice, refacerea instalaţiilor sanitare, introducerea sistemului de gaze medicale, înfiinţarea grupului sanitar pentru pacienţii cu dizabilităţi, refacerea circuitelor medicale, zugrăvire şi igienizare, dotare cu echipamente şi dispozitive medicale, dotare cu mobilier şi amenajare” – se arată într-un comunicat al fundației.
Totodată, va fi renovat exteriorul și intrarea în ambulator, astfel încât spaţiul creat şi dotările aferente să permită un flux de lucru eficient al întregului personal medical, alinierea circuitelor medicale la normele epidemiologice în vigoare şi să asigure condiţii moderne de îngrijire.
Lucrările de renovare, modernizare și de dotare a ambulatoriului includ 15 cabinete pentru consultaţii medicale din sfera pediatrică, o cameră pentru prematuri, un cabinet recoltări analize, un cabinet EEG/EKG, precum şi recepţia, două săli de aşteptare, cinci grupuri sanitare, două holuri, două vestiare, un spațiu pentru cadrele medicale, o sală pentru depozitarea deşeurilor medicale și cameră pentru operatori centrală telefonică. Reprezentanții fundației mai spun că întreaga suprafață supusă renovări are aproximativ 800 de metri pătrați.