O nouă tranșă de medicamente anti-COVID pentru spitale

8 noiembrie 2021 | 0 comentarii |

Ministerul Sănătății anunță că a distribuit o nouă tranșă de Remdesivir, Tocilizumab și  Favipiravir în unitățile sanitare cu paturi care au în tratament pacienți infectați cu SARS-Cov-2.

 

Spitalele continuă să fie suprasolicitate de pacienți infectați cu SARS-CoV-2, dar ritmul vaccinării a încetinit, în ultimele 24 de ore fiind administrate doar 69.900 doze de vaccin Pfizer, Moderna, AstraZeneca şi Johnson&Johnson (aproape jumătate față de acum 10 zile), din care 28.612 cu prima doză, 17.102 – doza a doua şi 24.186 – doza a treia. Numai în ultima săptămână au fost internate în spitale 18.849 de persoane cu COVID-19 (318 copii), dintre care 4.255 de cazuri în ultimele 24 de ore. La Terapie intensivă, în stare gravă, sunt 1.870 de pacienți infectați, iar 30 dintre aceștia sunt copii.

În acest context, medicii continuă lupta cu noul coronavirus, iar spitalele au nevoie mai mult ca oricând de medicamente și oxigen. Ministerul Sănătății anunță că o nouă tranșă de Remdesivir, Tocilizumab și Favipiravir a fost distribuită spitalelor care tratează pacienți infectați cu SARS-CoV-2.

Astfel, 5191 de flacoane de Remdesivir de 100 mg. vor ajunge în 72 de spitale din toată țara pentru tratarea pacienților infectați cu SARS-Cov-2 cu forme medii de boală. „Criteriile de repartizare ale medicamentului au ținut cont de necesarul minim de flacoane/pacient tratat și de numărul pacienților internați, confirmați, în secții și în ATI care necesită administrare”, precizează MS.

 

În plus, Ministerul Sănătății spune că a semnat cu furnizorul un contract pentru 1.500 de flacoane de 80 mg. si 40 de flacoane de 200 mg. de Tocilizumab, iar marți dimineață, direcțiile de sănătate publică vor putea începe să ridice medicamentul din depozitele Unifarm, pentru ca, ulterior, să îl repartizeze unităților sanitare care tratează pacienți cu forme medii și severe de boală.

Totodată, 48.500 de cutii de Favipiravir vor ajunge în 279 de spitale, în urma semnării contractului de donație dintre MS și TERAPIA Cluj Napoca.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat că luni, un singur pat ATI este disponibil la Iaşi, în condițiile în care 1.870 de paturi ATI sunt ocupate în toată ţara. Potrivit sursei citate, se lucrează în continuare pentru operaţionalizarea şi asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI, care vor fi disponibile în zilele următoare.

Menţionăm faptul că în procesul de operaţionalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiţii medicale şi care sunt şi confirmate cu SARS-COV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienţi prezintă afecţiuni grave ce pot constitui comorbidităţi şi sunt expuşi unui risc mult mai mare”, a transmis GCS.

 


Adaugati un comentariu


 

*