Angajații Consiliului Județean Buzău au donat sânge de Moș Nicolae

6 decembrie 2021 | 0 comentarii |

Inițiativa a fost mai mult decât bine venită pentru Centrul de Transfuzii, care se confruntă de mult timp cu o scădere a numărului de donatori.

 

Angajații Consiliului Județean Buzău au ținut să ofere un dar mai special de Moș Nicolae celor care nu își vor putea petrece Sărbătorile de Iarnă alături de familie, luptându-se pentru viața lor pe un pat de spital. Aceștia s-au mobilizat pentru a organiza o campanie de donare de sânge la nivelul instituției, iar inițiativa a fost mai mult decât bine primită de Centrul de Transfuzii Buzău.

Campania de donare a avut loc în această dimineață în holul Sălii Mari a Consiliului Județean, unde Centrul de Transfuzii a amenajat un punct mobil de recoltare. Lista donatorilor a fost una lungă, incluzând zeci de angajați din cadrul instituției, care au dorit să facă un gest nobil în această zi importantă a începutului Sărbătorilor de Iarnă, cărora li s-au alăturat alte zeci de angajați ai instituțiilor din subordinea Consiliului Județean, mobilizați de dorința de a dărui o picătură de viață celor aflați pe un pat de spital…

Chiar și decorul în care a avut loc donarea a fost unul care de sărbătoare, paturile de recoltare fiind amplasate lângă un brad de Crăciun și un șemineu decorat în mod specific Sărbătorilor de Iarnă.

 

Adriana Crăciun și Petre Emanoil Neagu

La eveniment a luat parte și președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu, în calitate de susținător, de această dată, întrucât nu poate dona sânge din cauza unei afecțiuni de care a suferit în trecut. Acesta a fost însă alături de angajații care au putut dona, precizând că inițiativa activității organizate astăzi le-a aparținut acestora, iar în calitate de președinte al instituției a făcut toate demersurile care se impuneau.

Astăzi este o zi specială pentru noi, pentru că organizăm această activitate prin care putem fi alături de  cei care au nevoie de sânge pentru a putea trece cu bine peste niște momente de cumpănă. Prin această activitate ne aducem și noi contribuția pentru a le oferi o șansă la viață, alături de eforturile pe care le face personalul medical. Inițiativa a aparținut angajaților Consiliului Județean, cărora le mulțumesc pentru acest lucru, mai ales că nu este pentru prima dată când organizăm astfel de acțiuni alături de Centrul de Transfuzii,  și, cu siguranță, nu va fi nici ultima”, a declarat Petre Emanoil Neagu.

 

Mulțumiri au venit și din partea biologului Adriana Crăciun, directorul Centrului de Transfuzii, care a precizat că această inițiativă vine într-un moment cum nu se poate mai potrivit, dat fiind faptul că centrul se confruntă de mai mult timp cu o scădere a numărului de donatori, iar odată cu izbucnirea pandemiei, situația a devenit și mai dificilă. Principala cale de atragere a donatorilor este în prezent organizarea de campanii mobile, cum a fost și cea de azi de la Consiliul Județean, însă această activitate a fost sistată o perioadă, pe fondul restricțiilor impuse de pandemie. Aceasta a fost cea mai dificilă perioadă, rezervele de sânge de la centrul de transfuzii scăzând până la limita critică, însă criza s-a mai ameliorat odată cu reluarea campaniilor mobile.

Ca de obicei, răspundem cu promptitudine oriunde suntem solicitați, și le mulțumim celor de la Consiliul Județean pentru această inițiativă venită într-o perioadă destul de dificilă pentru noi. Se știe că numărul donatorilor constanți a scăzut considerabil în ultimii ani, așa că ne bazăm în principal pe partenerii noștri – instituții și agenți economici – pentru a ne asigura stocurile necesare de sânge. Urmează perioada Sărbătorilor de Iarnă, când interesul pentru donare scade și mai mult, așa că această acțiune este mai mult decât bine venită”, a declarat Adriana Crăciun.

Iar pentru ca gestul de astăzi al angajaților Consiliului Județean Buzău și al celor din instituțiile din subordine să continue în același spirit al faptelor bune de Sătbători, aceștia au decis ca bonurile valorice primite pentru săngele donat să fie donate în scopul achiziției de alimente pentru persoanele vulnerabile din județ.

 

 


Adaugati un comentariu


 

*