Aproape 90 de candidați se „bat” pe 14 posturi de asistent medical la Spitalul Săpoca

11 octombrie 2019 | 0 comentarii |

Cea mai mare concurență este pentru ocuparea celor 4 posturi de asistent medical debutant scoase la concurs de unitatea medicală pentru concursul ce va avea loc în data de 17 octombrie.

 

Numărul mare de absolvenți ai școlilor sanitare postliceale și salariile mari pe care le primesc asistenții medicali din unitățile publice confirmă, încă o dată, concurența ridicată înregistrată la concursurile de angajare pe care le organizează spitalele. Iar asta se întâmplă fără excepție, chiar dacă sindicatele continuă să se plângă (asta este, de altfel, misiunea lor, pentru a-și justifica cotizațiile încasate de la membrii care i-au mandatat să le reprezinte interesele) că nu le sunt acordate toate drepturile, pe care le revendică ori de câte ori au ocazia.

Dacă-și închipuia cineva că Spitalul de Psihiatrie și pentru Măsuri de Siguranță Săpoca va deveni neatractiv în urma nefericitului eveniment din luna august, când un pacient aflat în sevraj etilic a atacat cu un stativ de perfuzii alți 13 pacienți din care 7 și-au pierdut viața, pe loc sau ulterior, s-au înșelat.

La concursul organizat de unitatea medicală în perioada 17-23 octombrie, nu mai puțin de 86 de candidați s-au înscris în cursă, în speranța de a ocupa unul din cele 14 posturi vacante de asistent medical debutant, asistent medical sau asistent medical principal, fie că angajarea se face pe perioadă nedeterminată sau determinată, cea mai mare concurență înregistrându-se pe posturile oferite debutanților.

 

În urma probei de selecție a dosarelor de înscriere, 9 candidați își vor disputa 4 posturi de asistent medical principal, pe perioadă nedeterminată. Alți 12 concurenți se vor „bate” pentru ocuparea unuia dintre cele 4 posturi de asistent medical pe perioadă nedeterminată, iar pentru 1 post de asistent medical pe perioadă determinată s-a înscris un singur candidat. Cea mai mare concurență va fi, însă, la fel cum se întâmplă la toate examenele de angajare din spitalele publice, pe posturile de asistent medical debutant. La această categorie, nu mai puțin de 64 de candidați și-au depus dosarele, în speranța că vor ocupa unul dintre cele 4 posturi pe perioadă nedeterminată scoase la concurs.

Chiar dacă multe dintre posturile care urmează a fi ocupate sunt în secțiile în care sunt internați pacienți psihici periculoși, se pare că salariul atractiv și sporurile pe care le primește personalul medical angajat în aceste secții au cântărit mai mult decât orice alt factor care ar putea justifica o astfel de concurență.

Rămâne însă de văzut dacă și pregătirea candidaților va fi pe măsura speranțelor lor de a ocupa unul dintre posturile pentru care candidează, pentru că așa cum s-a observat la toate concursurile organizate de spitalele publice, în ultimii ani, mulți dintre ei n-au reușit să demonstreze decât că au trecut prin școală ca „gâsca prin apă” și nu sunt pregătiți pentru a răspunde responsabilităților pe care le presupune un loc de muncă în domeniul medical.

 

Potrivit anunțului de concurs, posturile oferite de Spitalul de Psihiatrie și pentru Măsuri de Siguranță Săpoca sunt pentru secțiile:

– Psihiatrie II Săpoca : 1 post de asistent medical debutant pe perioadă nedeterminată, 1 post de asistent medical pe perioadă determinată, 1 post de asistent medical principal pe perioadă determinată;

– Psihiatrie III (Cod Penal) Săpoca – 1 post de asistent medical principal pe perioadă determinată;

– Neurologie Săpoca – 1 post de asistent medical debutant  pe perioadă determinată;

– Psihiatrie IV acuți Nifon – 1 post de asistent medical debutant și 1 post de asistent medical, pe perioadă nedeteminată;

– Psihiatrie V cronici Ojasca – 2 posturi de asistent medical principal pe perioadă nedeterminată;

– Psihiatrie VI Ojasca (Cod Penal) – 1 post de asistent medical pe perioadă nedeterminată;

– Psihiatrie VII Ojasca (Cod Penal) – câte 1 post de asistent medical debutant, asistent medical și asistent medical principal, toate pe perioadă nedeterminată;

– Compartiment Îngrijiri Paliative, Ojasca – 1 post de asistent medical principal, pe perioadă nedeterminată.

 

Potrivit calendarului de examen, proba scrisă se va susține în ziua de 17 octombrie. Candidații care vor reuși să treacă cu bine de examenul scris vor susține proba practică în data de 21 octombrie, iar proba de interviu va avea loc în data de 23 octombrie.

Toate probele se vor susține la Spitalul Săpoca, începând cu ora 10.00 a fiecărei zi în care au fost programate.

După afișarea rezultatelor la fiecare dintre probele de concurs, candidații pot face contestații în cel mult o zi după afișare, iar rezultatele vor fi afișate cel mai târziu în ziua următoare.

Repartizarea pe secții se face în urma rezultatelor finale, la opțiunea candidaților declarați admiși.

Bibliografia pentru concurs poate fi consultată pe pagina de web a spitalului.

 

 


Categorii: Actual, Jobs, Spitale, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*