Concurență slabă pe posturile scoase la concurs de Spitalul Săpoca

10 septembrie 2019 | 0 comentarii |

Posturile de supraveghetori nu s-au ocupat în totalitate, iar pentru postul de director de îngrijiri s-a înscris un singur candidat, dar actuala ocupantă a funcției de conducere nu s-a mai arătat interesată să facă parte din echipa managerială .

 

Spitalul de Psihiatrie și pentru Măsuri de Siguranță Săpoca încearcă să-și completeze schema de personal, dar după tragedia de luna trecută, când un pacient cu etilism cronic a omorât șase bolnavi și a rănit alți șapte în urma unui episod acut de furie, se pare că nu mai prezintă un interes, ca altă dată, pentru cei aflați în căutarea unui loc de muncă sau care aspiră la o funcție de conducere, așa cum se întâmpla altă dată.

Ieri a avut loc, la sediul unității medicale, proba finală (interviu) pe care au susținut-o candidații înscriși la concursul organizat pentru ocuparea a 13 posturi contractuale de execuție, scoase la concurs la începutul lunii august, respectiv, 9 posturi de supraveghetori (muncitori necalificați) pentru bolnavii psihic periculoși, un post de asistent medical – specialitatea nutriție (cu ½ normă), unul de spălătoreasă și 2 posturi de economist – unul de economist gr. II în cadrul Biroului de achiziții publice și altul de auditor gr. II în cadrul Compartimentului de audit intern.

La concurs s-au înscris 17 candidați pentru posturile de supraveghetor, dar numai 8 dintre ei au reușit să treacă de proba scrisă, obținând între 98 și 50 de puncte, astfel că, deși la interviu s-au prezentat bine toți cei admiși după proba scrisă, un loc a rămas în continuare neocupat.

 

Pentru postul de asistent medical – dietetică a candidat un singur concurent, în contextul în care la concursurile anterioare era o adevărată „bătălie” pentru un astfel de post. Din fericire, rezultatele asistentei medicale care și-a dorit acest post au fost foarte bune, aceasta reușind să promoveze examenul cu media 9,10.

Se pare că cel mai râvnit a fost postul de spălătoreasă, pentru ocuparea căruia s-au înscris 12 candidate. Numai două dintre ele au reușit să treacă însă de proba scrisă. Chiar dacă la interviu, ambele candidate au obținut punctaj maxim, postul va fi ocupat de cea care a avut media cea mai mare, potrivit regulamentului de organizare a concursului.

Pentru postul de economist II – Biroul de achiziții s-au înscris patru candidați, dar numai unul a avut punctaj de promovare (68 de puncte) și unul nu s-a mai prezentat la concurs, așa că interviul a fost susținut doar de acesta.

Pentru postul de auditor II s-a înscris un singur candidat, care a și promovat examenul cu bine.

 

Laurențiu Vlad

Mangerul interimar al spitalului, ec. Laurențiu Nicolae Vlad, a declarat pentru SănătateaBuzoiană.ro că „deși în spațiul public s-au vehiculat anumite zvonuri bazate pe informații nefondate, concursurile s-au desfășurat cu respectarea legislației în vigoare și fără incidente, comisiile de examinare au fost formate atât din personal specializat al unității medicale cât și din afara spitalului, așa că rezultatele, chiar dacă nu s-au ocupat toate posturile de supraveghetori, au fost pe măsura prgătirii de care au dat dovadă concurenții”.

Pentru postul de Director de îngrijiri, care era ocupat cu delegație, pentru care atât proba scrisă cât și susținerea orală a proiectului de management și interviul de selecție se vor desfășura în data de 18 septembrie, s-a înscris un singur candidat.

Actuala ocupantă a postului se pare că nu a mai dorit să facă parte din echipa managerială, pentru că nu s-a înscris la concurs, așa că la concurs va participa o singură candidată, care și-a depus dosarul și a trecut de proba de selecție.

Managerul spune că nu știe care au fost motivele pentru care nu și-a mai dorit să-și asume responsabilitatea de a face parte din conducerea unității medicale, dar îi respectă decizia și speră ca persoana care candidează pentru acest post să se dovedească bine pregătită și să facă echipă bună cu ceilalți membri ai echipei manageriale.

Reamintim că în noaptea de 17/18 august, la SPMS Săpoca, un pacient în sevraj etilic a atacat cu un stativ metalic pacienții din două saloane, iar în urma acestei manifestări de furie, șase bolnavi au decedat iar alți șapte au fost răniți. Ministrul Sănătății s-a deplasat personal la spital, unde a dispus o anchetă și a formulat plângere penală împotriva medicului de gardă și a două asistente, iar managerul unității medicale a demisionat. În cauză s-a început urmărirea penală in-rem pentru „omor calificat”.

 


Categorii: Actual, Jobs, Spitale, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*