Asigurarea necesarului de servicii medicale, in discutia Colegiului Prefectural

In cadrul sedintei care va avea loc astazi, la sediul Prefecturii Buzau, se va discuta si despre modul de contractare a unor noi servicii medicale cu furnizorii, in beneficiul asiguratilor.

 

Prefectura Buzau

Prefectura Buzau

Astazi are loc o noua sedinta ordinara a Colegiului Prefectural, pe a carei ordine de zi se afla 7 puncte, doua dintre acestea avand legatura directa cu domeniul sanatatii. Este vorba de doua informari care vor fi facute de directorii Casei Judetene de Asigurari de Sanatate si Casei Judetene de Pensii Buzau, referitoare la asigurarea necesarului de servicii medicale si farmaceutice pentru asiguratii din judetul Buzau, respectiv modul de repartizare si valorificare a biletelor de tratament pentru pensionari.

Astfel, portivit raportului care va fi prezentat de Paula Grigore, presedintele interimar al CJAS Buzau, toate contractele de furnizare de servicii medicale, medicamente si dispozitive medicale ale Casei au fost prelungite pana in prezent in doua etape, prima pentru perioada 1 ianuarie – 31 martie 2016, si a doua pentru perioada 1 aprilie – 30 iunie 2016.

Totodata, in raport se prezinta si o situatie detaliata a contractelor cu furnizorii de servicii medicale pe care CJAS Buzau le deruleaza in prezent.

 

medic familie ruralAtfel, 208 medici de familie au in prezent contract cu CJAS Buzau, 94 dintre acestia activand in mediul urban si ceilalti 114 in mediul rural. In total, acestia deservesc 433.680 de asigurati,  dintre care 235.408  sunt din mediul urban, iar din mediul rural 198.727 de persoane. De asemenea, CJAS are contracte in derulare cu 18 medici de familie din Centrele de Permanenta, toti din mediul rural, precum si 45 de contracte cu medici specialisti care asigura servicii in regim de ambulatoriu. Dintre acestea, 7 contracte sunt incheiate cu unitatile spitalicesti, pentru ambulatoriul integrat aflat in structura acestora. In baza acestor contracte isi desfasoara activitatea un numar de 184 de medici de specialitate, din care 73 detin gradul profesional de specialisti, iar 111 detin gradul profesional de primari.

In ceea ce priveste contractele cu furnizorii de servicii medicale, acestea sunt in numar de 23, dintre care 13 furnizori de pe raza judetului Buzau si 4 de pe raza altor patru judete.

 

CJAS

CJAS Buzau

CJAS are incheiate si 37 de contracte cu cabinete stomatologice, in baza carora isi desfasoara activitatea un numar de 48 de medici, din care 40 de medici in mediul urban si 8 medici in mediul rural.

In ceea ce priveste spitalele, in contract cu CJAS Buzau sunt 9 furnizori dintre care 6 unitati sanitare cu paturi publice si 3 unitati sanitare cu paturi private, unul fiind numai furnizor de servicii medicale spitalicesti si asigurand doar spitalizare de zi. De asemenea, patru furnizori de servicii medicale constand in ingrijiri la domiciliul au in derulare contracte cu CJAS.

In raport se mai precizeaza ca sunt incheiate si 66 de contracte cu furnizori de dispozitive medicale din intreaga tara, 8 dintre acestia detinand puncte de lucru in municipiul Buzau. Exista si 7 contracte cu furnizori de servicii de reabilitare medicala, fiind vorba de patru cabinete medicale din structura unor unitati sanitare si doua societati de turism balnear si reabilitare medicala.

La nivelul Casei Judetene de Asigurari de Sanatate Buzau, prin Consiliul de Administratie, s-a hotarat ramanerea perioadei deschise de contractare pentru: furnizori de servicii medicale in asistenta medicala primara, pentru zonele cu necesar de medici de familie; furnizori de servicii medicale in asistenta medicala de specialitate, pentru specialitatile deficitare conform necesarului aprobat; furnizori de medicamente (farmacii si oficine) nou infiintate in mediul rural, in comunele unde nu exista farmacie in relatie cu CJAS Buzau; furnizori de dispozitive medicale.

 


Adaugati un comentariu


 

*