Măști chirurgicale de protecție pentru medicii de familie și pacienții cronici din Buzău

În același timp, vor fi dotate cu astfel de accesorii și cadrele Ministerului de Interne angrenate în această perioadă în misiuni specifice stării de urgență, precum și vârstnicii din azilele de bătrâni.

 

Compania care deține rețeaua de comerț on-line eMag a donat către Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) o un număr de 4.150.000 de măști chirurgicale de protecție, cu trei pliuri, din care un prim lot de 1.121.800 de măști este distribuit în țară, în perioada 7-10 aprilie. Măștile sunt trimise către Casele Județene de Asigurări de Sănătate, Inspectoratele pentru Situații de Urgență din județe și către Direcțiile Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, pentru a fi apoi distribuite către anumite categorii de persoane care sunt expuse unui risc mai ridicat de a contracta infecția cu noul coronavirus, sau de a contamina persoanele cu care vin în contact.

Distribuția măștilor a început în cursul zilei de ieri, primele loturi fiind transportate în teritoriu cu ajutorul mijloacelor de transport puse la dispoziție de IGSU.

O parte dinte aceste măști ajung și la Buzău, urmând a fi apoi împărțite gratuit medicilor de familie din județ, pacienților cu boli cronice, vârstnicilor din centrele de asistență socială, dar și cadrelor Ministerului de Interne aflate zilele acestea în misiuni pe străzi.

 

Astfel, un număr de 19.700 de măști vor ajunge la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate, care la va distribui apoi către cabinetele medicilor de familie din județ. În același timp, 22.900 de măști vor fi repartizate către DGASPC, urmând ca instituția să se ocupe cu distribuirea acestora în centrele de asistență socială din subordine, în care sunt internate persoane vârstnice. Totodată, prin intermediul asistenților sociali, măștile primite de DGASPC vor ajunge și la pacienții cu boli cronice din județ, știut fiind faptul că aceștia și vârstnicii constituie cele mai vulnerabile categorii în cazul infecției cu noul coronavirus.

Nu în ultimul rând, un prim lot de măști va ajunge și la Inspectoratul pentru Situații de Urgență din Buzău, pentru a fi împărțite polițiștilor, jandarmilor, paramedicilor SMURD și altor categorii de personal din Ministerul de Interne care participă la misiuni specifice în această perioadă.

 

Între timp, continuă și campaniile pe plan local în care se implică mai multe organizați și companii, având ca scop dotarea unităților medicale cu toate cele necesare în această perioadă. Astfel, la Dispensarul TBC Buzău și la Spitalul de Boli Cronice de la Smeeni au ajuns zilele acestea mai multe viziere, măști și mănuși destinate protecției personalului medical, donații făcute din fondurile strânse în cadrul campaniei Împreună protejăm Buzăul, derulată de Fundația Comunitară Buzău, în parteneriat cu filiala locală a Crucii Roșii. Sumele strânse în cadrul campaniei depășesc deja 50.000 de euro. Astfel, a fost strânsă suma necesară pentru a putea fi comandate și cele două ventilatoare mecanice pe care inițiatorii campaniei doresc să le ofere Spitalului Județean de Urgență, unitatea medicală beneficiind deja și de alte donații constând în echipamente de protecție, achiziționate în cadrul aceleiași campanii.

În continuare, buzoienii și nu numai ei sunt îndemnați să doneze în contul RO83RNCB0096165771330003, CIF: 41937262, deschis special în acest scop la BCR Buzău. De asemenea, se poate dona și direct cu cardul, de pe site-ul campaniei Împreună protejăm Buzăul sau se pot dona 2 euro printr-un SMS trimis la numărul 8837.

Reamintim că și Spitalul Județean a pus la dispoziție contul RO63TREZ16621F370100XXXX, CUI: 4055750, deschis la Trezoreria Buzău, pentru donații și sponsorizări.

 

În această dimineață, pe aeroportul Otopeni a sosit un al treilea transport cu circa 45 de tone de echipamente de protecție medicală, trimise din Coreea de Sud. Materialele de protecție au fost aduse la bordul unei aeronave militare a Forțelor Aeriene americane, costurile legate de transport fiind plătite integral de către armata Statelor Unite.

Transportul sosit din Coreea de Sud  constă în 100.000 de combinezoane de protecţie, achiziţionate de statul român prin Oficiul Naţional de Achiziţii Centralizate şi Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, în cadrul eforturilor de combatere a efectelor pandemiei în ţara noastră.

Distribuirea echipamentelor de protecţie va fi realizată ulterior cu mijloace de transport aflate în dotarea IGSU, iar cu sprijinul inspectoratelor judeţene pentru situaţii de urgenţă, echipamentele vor fi alocate, în funcţie de nevoi, personalului medical şi echipajelor operative.

 


Categorii: Actual, Autoritati, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*