Au fost aprobate costurile și contribuțiile lunare pentru îngrijirea beneficiarilor din centrele DGASPC Buzău

25 februarie 2021 | 0 comentarii |

Totodată, în ședința ordinară din această dimineață a consiliului Județean au fost aprobate și baremele de echipament și cazarmament pentru aceste persoane.

 

Astăzi a avut loc ședința ordinară pe luna februarie a Consiliului Județean Buzău, pe a cărei ordine de zi s-au aflat 13 proiecte de hotărâri care au fost aprobate cu unanimitate de voturi. Unul dintre acestea s-au referit la costurile lunare necesare îngrijirii vârstnicilor și persoanelor cu dizabilități din centrele Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC), precum și la baremele privind cazarmamentul și echipamentele care sunt puse la dispoziția acestor beneficiari. De asemenea, un proiect de hotărâre similar a fost adoptat și în cazul  Centrului de Asistență Medico-Socială din Pogoanele, aflat în structura DGASPC.

Odată cu costul mediu lunar necesar îngrijirii acestor persoane în centrele DGASPC, a fost stabilită și contribuția lunară pe care trebuie să o achite beneficiarii sau aparținătorii acestora pentru serviciile oferite.

Astfel, la centrul pentru persoane vârstnice Alecu Bagdat din Râmnicu Sărat, contribuția lunară pentru o persoană dependentă este de 1.130 de lei, la un cost estimat de 4.300 de lei, în timp ce pentru persoanele semidependente, contribuția este de 1.050 de lei, la un cost estimat de 3.950 de lei. Totodată, la același centru, pentru persoanele care nu sunt dependente, cheltuielile lunare sunt estimate la 3.900 de lei, iar contribuția beneficiarilor sau aparținătorilor a fost stabilită la 1.000 de lei pe lună.

 

Presedintele CJ Buzau, la Caminul Vintila Voda

Pentru căminul de bătrâni de la Vintilă Vodă, contribuția lunară de întreținere pentru o persoană dependentă este de 1.150 de lei, la un cost estimat de 4.300 de lei, pentru o persoană semidependentă se percep 950 de lei lunar, la un cost de 3.550 de lei, iar pentru o persoană care nu este dependentă, contribuția este de 850 de lei, la un cost estimat de 3.500 de lei pe lună.

În ceea ce privește contribuțiile lunare aprobate pentru căminul de bătrâni de la Smeeni, pentru o persoană dependentă se percep 1.120 de lei, la un cost de 4.700 de lei, pentru o persoană semidependentă se percep 1.050 de lei, la un cost estimat de 4.600 de lei, iar pentru beneficiarii care nu sunt dependenți, contribuția este de 1.000 de lei, la un cost estimat de 4.550 de lei pe lună.

 

În ceea ce privește centrele speciale pentru adulții cu dizabilități de la Stâlpu și Râmnicu Sărat și Centrul de Integrare prin Terapie Ocupațională din Râmnicu Sărat, costurile lunare pentru fiecare beneficiar au fost stabilite la 5.600 de lei, în cazul acestora nefiind percepute contribuții de la beneficiari sau aparținători.

Centrul  de  Asistență  Medico-Socială  Pogoanele, aflat  în  structura DGASPC, este o unitate de  asistență  socială în care sunt instituționalizate persoane cu afecțiuni cronice din județul Buzău, care necesită permanent sau temporar supraveghere, asistare, îngrijire și tratament și care, din cauza unor motive de natură fizică, psihică, economică sau socială nu au posibilitatea să își asigure nevoile sociale și să își dezvolte propriile capacități și competențe pentru integrare socială. În acest caz, costul mediul lunar pentru fiecare beneficiar a fost stabilit la 4.980 de lei, cu o contribuție lunară de 1.100 de lei.

 


Categorii: Actual, Autoritati, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*