„Buzău Fest”, prilej de distracție și terapie în aer liber oferite buzoienilor de Consiliul Județean

Concomitent, în perioada 2-5 iunie, în Stațiunea Sărata Monteoru, se va desfășura și o nouă ediție a Zilelor Chișinăului la Buzău. 

 

O gură de aer proaspăt, trei zile de distracție și socializare, prilej de mișcare în aer liber și încărcare cu energie pozitivă – sunt principalele „ingrediente” pe care Consiliul Județan Buzău le-a pregătit pentru buzoieni, la cea de-a IV-a ediție a „Buzău Fest” și a II-a ediție a „Zilelor Chișinăului la Buzău” care vor avea loc anul acesta după doi ani în care manifestările publice au fost imposibil de organizat din cauza restricțiilor sanitare impuse de pandemie.

Buzoienilor li se oferă astfel posibilitatea de a se bucura de inedita Paradă cu torțe pe străzile municipiului reședință de județ, de spectacole, expoziții de pictură și port popular, de lansări de carte, târg și ateliere de creație alături de meșteri populari, precum și de degustări de produse tradiționale românești și moldovenești.

Pe scena amplasată ca și în edițiile anterioare, în Stațiunea Balneoclimaterică Sărata Monteoru, vor urca „The Motans”, Inna, Orchestra de muzică populară „Frații Advahov”, „Zdob și Zdub” și alți artiști care promit să ofere spectacole de neuitat buzoienilor și turiștilor care se vor afla în zonă în perioada 2-5 iunie.

 

Buzau Fest (Foto arhiva SB)

Specialiștii Consiliului Județean, organizatorul celor două evenimente, au început deja pregătirile, pentru ca Buzău Fest, festivalul devenit deja „amblemă” pentru județ, ca și sărbătoarea dedicată „fraților de peste Prut” să fie motive de bucurie, de încărcare cu energie pozitivă, de adevărată terapie de sănătate în aer liber și balsam pentru minte, trup și mai ales pentru suflet.

Manifestările vor începe pe 2 iunie, cu Parada de torțe pe străzile Buzăului, la care nu am renunțat, pentru că știm câtă emoție și bucurie oferă buzoienilor. Vor avea loc și alte manifestări în municipiu, precum lansări de carte, spectacole pe scena Sălii mari a Consiliului Județean, iar la Sărata Monteoru va fi o nouă defășurare de momente artistice, culturale și tradiționale, atât de iubite de buzoieni. Vom avea parte de lecții de istorie pe viu oferite de Gărzile de la Alba Iulia, de ateliere și expoziții ale meșterilor populari locali, neîntrecuți în promovarea tradițiilor, de concerte, de activități sportive și multe alte surprize”, a explicat președintele CJ Buzău, Petre Emanoil Neagu, invitând cât mai mulți buzoieni dar și turiști să participe la evenimentele organizate la începutul lunii iunie.

 

 


Adaugati un comentariu


 

*