Patru zile de terapie în aer liber oferite buzoienilor de Consiliul Județean

Concomitent cu evenimentele programate în municipiul Buzău și în Stațiunea Sărata Monteoru, pentru Ziua Copilului și tradiționalul Festival „Buzău Fest”, în perioada 1-4 iunie va avea loc și o nouă ediție a Zilelor Chișinăului la Buzău. 

 

O gură de aer proaspăt și patru zile de distracție și socializare, prilej de mișcare în aer liber și încărcare cu energie pozitivă – sunt principalele „ingrediente” pe care Consiliul Județan Buzău le-a pregătit pentru buzoieni, la cea de-a V-a ediție a „Buzău Fest” și a III-a ediție a „Zilelor Chișinăului la Buzău” care vor avea loc anul acesta în perioada 1-4 iunie, în municipiul Buzău și în Stațiunea Sărata Monteoru.

Buzoienilor mici și mari li se oferă astfel posibilitatea de a se bucura de inedita Paradă cu torțe pe străzile municipiului reședință de județ, de spectacole, expoziții de pictură și port popular, de lansări de carte, târg și ateliere de creație alături de meșteri populari, precum și de degustări de produse tradiționale românești și moldovenești.

 

Buzau Fest (Foto arhiva SB)

Pe 1 iunie, în cea dintâi zi a evenimentului, în grădina Centrului Muzeal „I.C. Brătianu” va avea loc un spectacol de teatru, iar toți copiii prezenți vor primi dulciuri și baloane. Potrivit anunțului oficial al Consiliului Județean Buzău, organizatorul evenimentului, copiii sunt așteptați joi, 1 iunie 2023, începând cu ora 11:00, în frumoasa grădină publică de pe Bd. Nicolae Bălcescu, unde va avea loc spectacolul de teatru „Cartea Junglei”, iar copiii prezenți vor avea parte de facepainting și de alte surprize, iar dulciurile și baloanele ce le vor fi oferite.

Seara, la ora 21:00, buzoienii sunt așteptați să se alăture paradei cu torțe a soldaților romani, a gladiatorilor și războinicilor daci care se va deplasa pe traseul Primăria Buzău, Strada Unirii, Bd. Mareșal Averescu, Bd. N. Bălcscu și se va încheia la Centrul Muzeal IC Brătianu.

 

A doua zi, distracția se va muta pe stadionul din Sărata Monteoru, unde vor avea loc reconstituiri istorice, ateliere meșteșugărești, concerte și multe alte surprize.

Pe scena amplasată ca și în edițiile anterioare, în Stațiunea Balneoclimaterică Sărata Monteoru, vor urca Marcel Ștefăneț și proiectul Ethno Republic; Brio Sonores; Adriana Ochișanu; Fetele din Botoșani; Olguța Berbec și Remus Novac; Viorica Lupu; Raluka și Proiectul Balkanic; Loredana & Banda Agurida, dar și alți artiști care promit să ofere spectacole de neuitat buzoienilor și turiștilor care se vor afla în zonă în perioada 1-4 iunie.

Și tot pe 2 iunie, Gașca Zurli va fi la Buzău și va oferi copiilor multă distracție și voie bună, îi va antrena în jocurile copilăriei, în Grădina Publică a Centrului IC Brătianu, începând cu ora 17.00.

În zilele de 2, 3 și 4 iunie, Consiliul Județean va pune la dispoziția buzoienilor care doresc să meargă la Monteoru două autobuze etajate, care vor efectua curse gratuite pe ruta Buzău-Monteoru și retur, după următorul program: Autobuz nr. 1– ora 11:00/ 13:00/ 15:00/ 17:00/ 19:00 – Municipiul Buzău (Stadion Crâng) – Sărata-Monteoru și retur; Autobuz nr. 2ora 12:00/ 14:00/ 16:00/ 18:00 – Municipiul Buzău (Poarta Crâng) – Sărata-Monteoru și retur.

 

Specialiștii Consiliului Județean, organizatorul evenimentelor, au început deja pregătirile, pentru ca Ziua Copilului, festivalul devenit deja „emblemă” pentru județ – Buzău Fest și sărbătoarea dedicată „fraților de peste Prut” să fie motive de bucurie, de încărcare cu energie pozitivă, de terapie în aer liber pentru minte, trup și mai ales pentru suflet.

Manifestările dedicate Zilei Copilului, Buzău Fest și Zilele Chișinăului la Buzău vor începe pe 1 iunie, cu Parada de torțe pe străzile Buzăului, care oferă buzoienilor emoție și bucurie. Vor avea loc și alte manifestări în municipiu, precum lansări de carte, spectacole pe scena în aer liber amenajată în Grădina publică din curtea Centrului IC Brătianu, iar la Sărata Monteoru va fi o nouă defășurare de momente artistice, culturale și tradiționale, atât de iubite de buzoieni. Vom avea parte de lecții de istorie pe viu, de ateliere și expoziții ale meșterilor populari locali, neîntrecuți în promovarea tradițiilor, de concerte, de activități sportive și multe alte surprize”, a explicat președintele CJ Buzău, Petre Emanoil Neagu, invitând cât mai mulți buzoieni dar și turiști să participe la evenimentele organizate la începutul lunii iunie.

 


Adaugati un comentariu


 

*