Nouă inimioare bolnave au fost operate de echipa medicului Victor Costache

14 mai 2023 | 0 comentarii |

Este a treia misiune umanitară de chirurgie cardiovasculară pediatrică organizată de Spitalul Clinic SANADOR și a doua din acest an, când echipa profesorului Costache, alături de medici renumiți din Germania, au operat pro bono, copii cu afecțiuni cardiace.

 

Nouă copii cu malformații ale inimii au fost operați în perioada 8–12 mai, la Spitalul Clinic SANADOR, de echipa de chirurgie cardiovasculară condusă de fostul ministru al Sănătății, prof. dr. Victor Costache, cu sprijinul unei echipe medicale din Germania, al Fundației Polisano și al Allianz-Țiriac Asigurări, în cadrul unei misiuni umanitare, după alte două realizate în decembrie anul trecut și în februarie anul acesta.

Ne aflăm astăzi la finalul celei de-a treia misiuni umanitare de chirurgie cardiovasculară pediatrică pe care o organizăm la Spitalul Clinic SANADOR. Am lansat programul de chirurgie cardiovasculară pediatrică de la SANADOR deoarece suntem conștienți că acest domeniu este, din păcate, unul deficitar în România și copiii cu malformații cardiace congenitale au nevoie de tratamente performante la ei acasă, pentru a se bucura de o dezvoltare normală și de o viață împlinită. Vă asigur că vom continua programul de salvare a inimilor celor mici și ne dorim să permanentizăm aceste intervenții salvatoare la SANADOR, pentru a le oferi și micuților cu malformații cardiace congenitale tratamente performante și salvatoare de viață”, a declarat dr. Doris Andronescu, director general SANADOR.

 

Misiune umanitară pentru copiii din România

 

Intervențiile au avut loc cu ajutorul unei echipe medicale compleze, compusă din chirurgi cardiovasculari, medici anesteziști și de terapie intensivă, cardiologi, perfuzioniști și asistenți medicali specializați, de la Spitalul Clinic SANADOR și din 3 centre de prestigiu din Germania – Hanovra, Stuttgart și Munchen, care a asigurat tratamentul necesar pentru malformațiile cardiace congenitale unui grup de 9 copii din România. Echipa din Germania a fost condusă de prof. dr. Ioannis Tzanavaros, chirurg cardiovascular la Stuttgart, și dr. Christiane Beck, medic anestezist în chirurgia cardiovasculară pediatrică la Hanovra.

Este important să facem aceste intervenții în România, deoarece suntem o țară membră a Uniunii Europene, care trebuie să ofere cetățenilor, locuitorilor, copiilor, aceleași condiții de viață și aceeași șansă la viață pe care le oferă și celelalte țări din Uniunea Europeană copiilor lor. Nu se poate ca medicina, sectorul sanitar să rămână în urmă și să ne neglijăm cele mai fragile categorii de populație. Nu putem lăsa acești copii să fie neîngrijiți”, a explicat prof. dr. Victor Costache, șeful Secției de Chirurgie Cardiovasculară din Spitalul Clinic SANADOR, care la prima misiune umanitară din acest an, când au fost reparate inimioarele altor 7 copii, a spus că și-a propus, împreună cu conducerea unității medicale și colegii săi dispuși să opereze pro bono, să realizeze „cel puțin 60 de copii cu boli cardiovasculare”.

 

450 de inimioare operate pro bono cu ajutorul Fundației Polisano

 

Cu vârste cuprinse între 3 luni și 17 ani, copiii operați în aceste zile fuseseră diagnosticați cu malformații cardiace precum tetralogia Fallot, defecte septale atriale sau defecte septale ventriculare, care le puneau în pericol dezvoltarea și chiar viața. Micuții aveau nevoie de aceste tratamente salvatoare, de care însă nu puteau beneficia altfel în România. Toți cei 9 copii au fost operați cu succes, fără complicații, urmând să fie externați din spital în scurt timp.

De 8 ani sprijinim copiii cu malformații cardiace congenitale din toată România să beneficieze de operații salvatoare pe inimă. Mi se pare extraordinar că echipe medicale internaționale aleg să dea pro bono din timpul și cunoștințele lor în folosul acestor copii mai puțin norocoși, dar și al echipelor locale. Până în prezent am ajutat peste 450 de copii să aibă inimi sănătoase și ne bucură deschiderea Spitalului Clinic SANADOR de a găzdui această campanie operatorie. Mulțumim susținătorilor, cu mențiune specială partenerului nostru strategic, Allianz-Țiriac Asigurări pentru sprijinul financiar”, a declarat Cătălina Costache, director executiv al Fundației Polisano, care a sprijinit acest proiect, inițiat la Sibiu, iar de anul trecut este continuat la București, în Spitalul Clinic SANADOR.

 

Sprijin pentru chirurgia cardiovasculară pediatrică din România

 

Intervențiile din cadrul misiunii umanitare realizate în perioada 8–12 mai au fost realizate pro bono de echipele medicale implicate, la Spitalul Clinic SANADOR, în primul bloc operator complet digitalizat din România, cu sprijinul oferit de Fundația Polisano, Fundația Kinderherzen și compania Allianz-Țiriac.

Suntem alături de Fundația Polisano de 7 ani, iar implicarea noastră în proiectul de salvare a vieților copiilor reprezintă un gest firesc, de normalitate, aliniat integral misiunii Allianz-Țiriac și rolului nostru ca asigurător – acela de a fi alături de oameni atunci când le este greu. Grija pentru viață, sănătate și binele celor dragi ne-a unit și avem încredere că acest parteneriat de cursă lungă va aduce beneficii copiilor și familiilor din România, dar și sistemului medical în sine. Rezultatele de până acum sunt extraordinare: o rată de succes de 100%, respectiv o nouă șansă la viață pentru copii. În numele colegilor din Allianz-Țiriac, mulțumim medicilor și personalului medical din România și străinătate pentru efort și dedicare”, a declarat Aurel Badea, deputy CEO Allianz-Țiriac.

 

Programul de chirurgie cardiovasculară pediatrică de la SANADOR

 

Misiunile umanitare realizate în cadrul programului de chirurgie cardiovasculară pediatrică de la Spitalul Clinic SANADOR au ca scop consolidarea și permanentizarea programului de chirurgie cardiacă pentru copii, pentru a le putea oferi acestora acces la cele mai bune tratamente cardiovasculare, de care adulții deja beneficiază la Centrul de excelență în chirurgia cardiovasculară minim invazivă a spitalului, care asigură pacienților cele mai moderne tratamente, realizate de medici cu o vastă experiență și cu stagii de formare și perfecționare în importante centre de excelență internaționale, în primul bloc operator complet digitalizat din România.

Înființat în anul 2001, SANADOR a cunoscut o continuă dezvoltare organică, în prezent deținând cel mai mare spital clinic multidisciplinar privat din țară, un centru oncologic complex, clinici, laboratoare de analize medicale și puncte de recoltare, radiologie și imagistică medicală de înaltă performanță, situate în București. Spitalul Clinic SANADOR este singurul spital privat care asigură o gamă complexă de servicii medicale, având și compartiment de primiri urgențe adulți și copii, 21 linii de gardă și flotă proprie de ambulanțe.

 

Sursă foto: SANADOR

 


Categorii: Actual, Medici, Spitale, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*