Șapte inimioare au fost salvate într-o misiune umanitară de cardiochirurgie pediatrică la Spitalul Clinic Sanador

7 februarie 2023 | 0 comentarii |

În cadrul Programului de chirurgie cardiovasculară pediatrică de la Spitalul Clinic Sanador, copiii din România cu boli congenitale ale inimii, care necesită rezolvare chirurgicală, beneficiază de tratamente moderne, salvatoare de viață, în deplină siguranță, la ei acasă.

 

Victor Costache, Stefan Stoica – Sanador

Prima misiune umanitară de anul acesta, desfășurată de Spitalul Clinic Sanador, în cadrul Programului de chirurgie cardiovasculară pediatrică a fost finalizată cu succes, anunță unitatea medicală. Șapte inimioare au fost salvate în cadrul acestei misiuni umanitare, iar 7 copii cu vârste cuprinse între 7 luni și 13 ani, toți cu malformații grave ale inimii și ale vaselor mari: tetralogie Fallot, defecte de sept atrial și ventricular, canal atrioventricular, stenoze valvulare, au de acum șansa de a se bucura de o viață normală. „Toate intervențiile s-au realizat cu succes, fără complicații, micuții pacienți fiind transferați rapid din Secția de Terapie Intensivă în secția de specialitate, de unde urmează să fie externați în scurt timp”, transmite Sanador.

Misiunile umanitare de chirurgie cardiovasculară pediatrică de la Spitalul Clinic Sanador au scopul de a consolida și de a permanentiza Programul de chirurgie cardiacă pentru copii, pentru a le putea oferi acestora cele mai bune tratamente cardiovasculare, de care adulții deja beneficiază la Centrul de excelență în chirurgia cardiovasculară minim invazivă a spialului.

 

Intervenții pro bono

 

Inimioare operate la Sanador

Toate intervențiile din cadrul misiunilor umanitare sunt realizate pro bono de echipele medicale implicate, la Spitalul Clinic Sanador, în primul Bloc Operator complet digitalizat din România. Micuții pacienți beneficiază apoi de condițiile optime oferite de cea mai avansată secție de Terapie Intensivă din sistemul medical privat din țara noastră. Prima misiune de chirurgie cardiovasculară pediatrică de anul acesta de la Spitalul Clinic Sanador nu ar fi fost posibilă fără sprijinul oferit de Fundația „Mereu Aproape”, Fundația Polisano și Fundația SANADOR.

Micuții au primit o nouă șansă la viață datorită profesionalismului și dedicării echipei de chirurgi cardiovasculari, medici anesteziști și de terapie intensivă, cardiologi, perfuzioniști și asistenți medicali specializați din Marea Britanie, coordonată de dr. Șerban Stoica, chirurg cardiovascular de origine română, medic primar la Spitalul Universitar din Bristol, împreună cu echipa Centrului de excelență în chirurgia cardiovasculară condusă de prof. dr. Victor Costache, directorul Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară de la Spitalul Clinic Sanador.

 

Un scop nobil care redă copiilor speranța de viață

 

Scopul acțiunii umanitare realizate la Sanador este fără îndoială unul nobil, medicii de aici încercând să suplinească „un mare deficit de resurse materiale și umane care există în acest moment la nivelul sistemului sanitar românesc, în raport cu nevoia reală de servicii medicale de specialitate, în sfera intervențiilor chirurgicale cardiace pediatrice. Prin fiecare acțiune a noastră în această direcție, contribuim la redarea speranței de viață unor copii care trebuie să-și redobândească autonomia și, pe viitor, să se bucure de independența deplină, ca adulți sănătoși”, spune prof. dr. Victor Costache.

Scopul acestor misiuni este dublu. Pe termen scurt, încercăm să rezolvăm cazuri și copii care uneori chiar depășesc momentul indicației chirurgicale, deci există necesitatea de a acționa rapid pentru anumiți pacienți. Credem că este important să avem și noi o contribuție la tratamentul unor copii care sunt pe listele de așteptare. Scopul mai general este să avem și în România o permanență chirurgicală în abordarea patologiei cardiace congenitale. Credem că este o reintrare în normalitate, trebuie să încercăm să construim ceva împreună”, a completat dr. Șerban Stoica.

 

Cardiochirurgia pediatrică în România

 

Chirurgia cardiovasculară pediatrică este un domeniu deficitar în prezent în România, fiind nevoie, în cele mai multe cazuri, de trimiterea copiilor cu malformații congenitale ale cordului pentru tratament în centre medicale din străinătate, cu eforturi financiare mari, care însă nu pot asigura tratamentul necesar tuturor copiilor cu boli ale inimii. De aceea, Sanador a lansat Programul de chirurgie cardiovasculară pediatrică, prin care să ofere tratamente salvatoare de viață copiilor din România cu malformații cardiace care necesită intervenție chirurgicală.

Ne propunem ca anul acesta să operăm cel puțin 60 de copii cu boli cardiovasculare. În România avem un deficit de intervenții cardiovasculare congenitale și iată că SANADOR este singurul spital privat din România care dezvoltă un program de chirurgie cardiovasculară pediatrică, prin care vine în întâmpinarea acestor micuți pacienți și a familiilor lor în aceste momente dificile. La Spitalul Clinic SANADOR, în Centrul de excelență în chirurgia cardiovasculară, reușim să operăm acești copii ca în străinătate. Cred că este mult mai simplu pentru familia unui copil cu o boală cardiovasculară gravă să fie operat în cele mai bune condiții în România decât să găsească o soluție în străinătate”, explică prof. dr. Victor Costache.

 

Excelență în chirurgia cardiovasculară

 

Centrul de excelență în chirurgia cardiovasculară minim invazivă de la Spitalul Clinic Sanador asigură pacienților cele mai moderne tratamente, realizate de medici cu o vastă experiență și cu stagii de formare și perfecționare în importante centre de excelență internaționale, în primul Bloc Operator complet digitalizat din România. Intervențiile se pot realiza prin minitoracotomie sau prin chirurgie endoscopică, blocul operator dispunând de cele mai avansate echipamente endoscopice 3D și 4K. În cazurile cu indicații în acest sens, intervențiile chirurgicale pot fi completate cu proceduri de cardiologie intervențională, realizate cu ajutorul angiograful mobil Ziehm Vision RFD Hybrid Edition, în primele săli hibride mobile din România.

Pentru cazurile dificile, chirurgii de la Sanador dispun de un sistem de simulare și printare 3D a unor mulaje ale inimii pacientului, înainte de efectuarea intervenției propriu-zise. Astfel, echipa chirurgicală poate stabili preoperator, cu foarte mare precizie, strategia operatorie, precum și faptul că aceasta se poate realiza minim invaziv, prin minitoracotomie sau prin chirurgie endoscopică, fără deschiderea sternului.

 

* Înființat în anul 2001, SANADOR a cunoscut o continuă dezvoltare organică, în prezent deținând cel mai mare spital clinic multidisciplinar privat din țară, un centru oncologic complex, clinici, laboratoare de analize medicale și puncte de recoltare, radiologie și imagistică medicală de înaltă performanță.

Spitalul Clinic Sanador este singurul spital privat care asigură o gamă complexă de servicii medicale, având și compartiment de primiri urgențe adulți și copii, 21 linii de gardă și flotă proprie de ambulanțe.

 


Adaugati un comentariu


 

*