Buzoianca aflată în carantină la Arbănași nu are coronavirus

25 februarie 2020 | 0 comentarii |

Institutul „Matei Balș” a remis, astăzi, rezultatele probelor trimise de DSP, iar acestea sunt negative, confirmând faptul că femeia nu a fost infectată cu COVID-19.

 

Vești bune pentru buzoianca în vârstă de 52 de ani izolată în centrul de carantină de la Arbănași care, duminică seară, venind din Italia, nu a avut curajul să meargă acasă, de teamă că ar putea fi infectată cu noul coronavirus și și-ar putea pune familia în pricol.

Astăzi, Direcația de Sănătate Publică Buzău a primit rezultatul probelor biologice trimise la Institutul „Matei Balş” din Bucureşti, care arată că femeia nu este infectată cu noul coronavirus.

Directorul executiv al DSP Buzău, Cristina Ungureanu, spune însă că femeia va rămâne în continuare în carantină și va fi monitorizată, până la finalul celor două săptămâni de carantină prevăzute în protocoalele specifice.

Femeia aflase de la o colegă care îngrijise un bătrân din Lombardia, cu care intrase în contact, că a fost internată cu suspiciune de infectare cu noul coronavirus. Intenționa să rămână peste noapte la fiica sa, care locuiește în Buzău, dar aceasta a sfătuit-o să sune la 112, pentru a evita riscul de a fi contaminată și pentru nu-i pune în pericol  pe cei dragi.

 

Imediat ce a coborât din microbuzul cu care a venit din Italia, femeia a sunat la 112 și a anunțat că vine din Italia, dintr-o zonă în care evoluează temutul virus și a intrat în contact cu o persoană suspectată că ar putea fi infectată. Conform protocoalelor specifice în astfel de situații, s-a anunțat epidemiologul DSP, care a decis că se impune izolarea femeii și investigarea acesteia pentru a se stabili dacă a fost infectată. O ambulanță special amenajată și izolată a preluat-o și a transportat-o la secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență, într-un corp de clădire izolat, special pregătit pentru internarea eventualelor cazuri de suspiciune de coronavirus și i s-au recoltat analize, care au fost trimise la Institutl „Matei Balș” pentru testare specifică. Ulterior, femeia a fost transportată în centrul de carantină de la Arbănași, unde i s-au asigurat condiții de cazare, hrană și supraveghere medicală.

Femeia a declarat că a plecat sâmbătă, dintr-o provincie din nordul Italiei, cu un microbuz care avea destinația finală Galați. Duminică seară, după ce a coborât în parcarea unui hipermarket din municipiul Buzău, a anunțat la 112 că a intrat în contact cu o suspectă de coronavirus, chiar dacă nu avea simptomatologie specifică.

Acum poate răsufla ușurată, pentru că duă cele 14 zile de carantină poate merge liniștită să-și viziteze rudele, făcă teama că ar putea infecta pe cineva.

 

Autoritățile buzoiene fac apel la populație ca în cazul în care suspectează o posibilă infecție cu noul coronavirus să nu se prezinte la cabinetele medicale sau la spital, co să sune la 112 și să anunțe situația, pentru a se interveni în condiții de protecție maximă, atât pentru ei cât și pentru alte persoane.

Președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, a lansat și un mesaj pe rețelele de socializare, prin care roagă persoanele care vin din zone în care evoluează COVID-19 „să apeleze numărul de urgență 112 și NU să se prezinte la Unitatea de Primiri Urgențe”, pentru a evita intrarea în contact cu alte persoane, dând asigurări că vor fi luate „toate măsurilor de prevenire și limitare a eventualelor îmbolnăviri cu noul coronavirus”.

În vederea asigurării carantinării persoanelor cu risc pentru transmiterea infecției cu noul coronavirus, un nou spațiu va fi amenajat și dotat corespunzător de către Consiliul Județean Buzău, în regim de urgență, în incinta Secției exterioare de boli infecțioase Gârlași a Spitalului Județean de Urgență Buzău. De asemenea, împreună cu Spitalul Județean de Urgență Buzău, am comandat o construcție modulară, echipată cu toate dotările necesare, ce urmează a fi amplasată tot în incinta Secției exterioare de boli infecțioase Gârlași. O altă construcție modulară, aflată în proprietatea Instituției Prefectului Județului Buzău, a fost amplasată la intrarea în UPU și va fi igienizată și amenajată de către Consiliul Județean Buzău pentru a fi folosită în caz de necesitate”, a menționat Neagu pe rețeaua de socializare.

 

 


Categorii: Actual, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*