Buzoianca Roxana Stroe, noua șefă a Agenției Medicamentului

14 ianuarie 2020 | 1 comentariu |

Aceasta este absolventă a Colegiului M Eminescu și a UMF „Carol Davila”, este medic primar Farmacologie Clinică și din 2010 profesează în cadrul ANMDMR ca șef Direcție Farmacovigilență și Managementul Riscului.

 

Începând de astăzi, la conducerea Agenției Naționale a Medicamentului și a Dispozițivelor Medicale din România (ANMDM) a fost nunită, de către ministrul Sănătății, Victor Costache, buzoianca Roxana Ștefania Stroe care „va exercita această funcție cu caracter temporar, până la organizarea concursului de ocupare a acestei funcții”, potrivit unui comunicat remis presei de minister.

Cunoscută și apreciată ca un „excelent profesionist” în domeniul Faracovigilenței, Roxana Stroeva avea în atribuții realizarea obiectivelor din domeniul de activitate al ANMDMR, dar și organizarea strategiei pentru desfășurarea în mod transparent și corect a concursurilor de președinte și vicepreședinte pentru această instituții”, se menționează în cumunicatul MS, în care se subliniază că „ministrul Sănătății i-a solicitat noului președinte ANMDMR ca metodologia de concurs pentru ocuparea funcțiilor de conducere ale acestei instituții să fie validată cu reputați specialiști din domeniu”, ceea ce probabil nu va fi greu, având în vedere experiența și aprecierea de care se bucură aceasta în rândul profesioniștilor din domeniul medical și farmaceutic.

 

Roxana Stefania Stroe

Roxana Ștefania Stroe este absolventă a Colegiului „Mihai Eminescu” din Buzău și a UMF „Carol Davila” București, medic primar Farmacologie Clinică și lucrează în cadrul ANMDMR de la sfârșitul anului 2010, unde în prezent ocupă, în urma concursului susținut, funcția de coordonator al Direcției Farmacovigilență și Managementul Riscului.

Din 2014 este membru în Comitetul de Farmacovigilență și Managementul Riscului al Agenției Europene a Medicamentului (EMA), iar din martie 2019 membru altern al EMA Management Board.

În perioada președinției rotative a României la Consiliul Uniunii Europene, a participat, alături de alți profesioniști români din Grupul de lucru pentru Produse Farmaceutice și Dispozitive Medicale de la nivelul Consiliului UE, condus tot de un buzoian, conf. univ. dr. farm. Răzvan Prisada, președinte al Colegiului Farmaciștilor din Buzău și vicepreședinte al organizației profesionale la nivel național.

 

Roxana Stroe, Razvan Prisada și Octavian Alexandrescu, la Bruxelles

Despre numirea Roxanei Stroe la conducerea ANMDMR, vicepreședintele Colegiului Farmaciștilor din România spune că „este una salutară, care a ținut cont într-adevăr de profesionalism și competență. Este un om tânăr, cu putere de muncă și cu o expertiză excelentă în domeniu, am avut ocazia să mă conving de asta atât în relațiile pe care le avem, ca farmaciști, cu ANMDM, dar și în perioada în care a lucrat cu noi la Bruxelles, unde pe partea de Faramacovigilență ne-a ajutat foarte mult. În plus, are și o mare disponibilitate de a împărtăși și altora ceea ce știe, chiar de curând a fost la Buzău unde am avut o întâlnire de lucru cu membrii Colegiului Farmaciștilor și ne-a oferit lămuriri suplimentare pe domeniul pe care îl stăpânește. Nu va avea o sarcină ușoară, în contextul în care instituția a cărei conducere i-a fost încredințată a rămas fără o mare parte din oameni, după intrarea în vigoare a OUG care prevede încetarea de drept a tuturor detașărilor de la instituții private la instituții, în contextul în care acolo, de mulți ani, nu s-a mai dat concurs pentru ocuparea unor posturi. Sunt însă convins că va face față și va reuși să-și îndeplinească cu succes sarcinile care i-au fost încredințate”, a declarat pentru SănătateaBuzoiană.ro, conf. univ. dr. farm. Răzvan Prisada.

 

Numirea Roxanei Ștefania Stroe la conducerea ANMDM are loc la câteva zile după demiterea lui Marius Daniel Șișu din  funcția de președinte, odată cu alți aproape 40 de angajați care lucrau în instituție cu detașare.

Ministrul Victor Costache, a semnat încetarea detașării acestuia în funcția de președinte interimar al agenției, pe care o ocupa din februarie 2019, chiar dacă, potrivit unei investigații a jurnaliștilor de la Rise Project, acesta picase la examenul de admitere la Facultatea de Farmacie, cu un an în urmă.

Organizarea concursului pentru ocuparea funcțiilor de președinte și, respectiv, de vicepreședinte pentru activităţile specifice științifice din domeniul medicamentelor de uz uman şi dispozitivelor medicale și vicepreședinte pentru activitățile tehnico-administrative care susţin activităţile specifice științifice, pe care fostul ministru al Sănătății a încercat să-l organizeze anul trecut, a generat scandalizarea farmaciștilor, pentru că deși ANMDMR este una dintre cele mai tehnice instituții din domeniul medical, care decide ce medicamente intră sau ies de pe piața românească și monitorizează stocurile de medicamente, inițial aveau dreptul să se înscrie la concurs doar absolvenții de Medicină, Economie sau Drept. Ulterior a fost publicată o erată, prin care erau incluși și farmaciștii.

(Sursa foto: Facebook)

 Comentarii (1)

  1. Adela Marculescu spune:

    Sa fie într un ceas bun pt profesia noastră. Excelent. Este farmacolog. Știința științelor!!!!

Adaugati un comentariu


 

*