Buzoieni cu suflet mare și Crucea Roșie au adus speranța într-o familie greu încercată

21 noiembrie 2020 | 0 comentarii |

La primirea darurilor, mama, care duce tot greul în familia cu patru copii și tatăl bolnav, mai întâi a rămas fără grai, apoi a mulțumit, în lacrimi, celor care le-au sărit în ajutor și lui Dumnezeu.

 

Pandemia și recesiunea care a limitat multor oameni posibilitatea de a-și câștiga „pâinea zilnică” ne-a făcut pe unii mai egoiști, dar pe mulți dintre noi ne-a ajutat să înțelegem parcă mai bine ce însemană să nu-ți poți oferi măcar necesitățile pentru traiul zilnic și să devenim mai buni, mai omenoși, să sărim în ajutorul celor mai necăjiți decât noi.

Așa s-a dovedit și în cazul unui apel lansat de Crucea Roșie Buzău care a semnalat situația deosebit de dificilă a unei familii din comuna Săgeata, în care patru copii, un tată grav bolnav, mama și bunica trăiesc într-o cămăruță de câțiva metri pătrați, iar singura care se zbate să le asigure traiul zilnic este mama. Deși le-ar trebui multe, se gospodăresc singuri, cum pot, nu cer nimic de la nimeni, iar copiii învață bine, chiar dacă sunt nevoiți să-și facă temele în condiții improprii.

Cu ajutorul multor buzoieni cu suflet mare, Crucea Roșie a strâns alimente, hăinuțe, rechizite și alte bunuri, precum și o sumă de bani, cu care familia să-și mai poată cumpăra ceea le este de strictă necesitate, iar toate acestea au ajuns la Săgeata, cu ajutorul voluntarilor Crucii Roșii. „Este vorba despre o familie greu încercată, unde o mamă duce pe umeri greutățile cu o nemăsurată voință și responsabilitate, care ar dezarma orice om fericit de soartă. Are dânsa de îngrijit patru copii frumoși, dar triști, o mamă în vârstă și un soț foarte bolnav. Așa îi este Crucea de grea…”, spun voluntarii Crucii Roșii, care au ajuns să-i cunoască.

 

Băiatul cel mare al acestei familii, elev de liceu, are rezultate foarte bune la învățătură și face eforturi greu de imaginat pentru a-și depăși condiția și a putea să-și ajute apoi familia. Pentru a putea performa are însă nevoie de condiții mai bune în care să studieze și să trăiască, iar puțin ajutor din partea celor care înțeleg că nu poți face performană flămând sau cu frigul intrat în oase.

În urma dialogului purtat cu familia am aflat că fiul cel mare învață la Liceul Teoretic Alexandru Marghiloman din orașul Buzău, unde are rezultate foarte bune la învățătură. Pentru a putea performa, indicat este ca acest copil să își găsească un locșor mai separat, în căsuța lor modestă. Momentan, ei locuiesc împreună într-o singură cămăruță alături de tatăl lor, care suferă de o boală cruntă. Ar mai fi o odăiță unde ar putea să stea măcar doi din membri familiei, dar este nevoie de o sobă pentru încălzirea spațiului ca să poată fi locuit. Nu există cuvinte pentru a putea descrie sentimentele trăite la văzul acestui fel de necazuri!”, spun reprezentanții Crucii Roșii, care le-au trecut pragul cu peste 25 de Kg de alimente, produse de igienă personală și de curățenie, un telefon pentru ca băiatul să poată participa la lecțiile online, rechizite, dulciuri și jocuri pentru cei mici, dar și haine noi și groase pentru toți ai casei, numai bune pentru vremea rece care urmează.

 

Împreună cu Crucea Roșie Buzău au fost „oameni cu inimă de aur” care au contribuit fiecare cum a putut la strângerea de fonduri pentru această familie, iar alții au promis că vor sprijini în continuare această familie, cu lemne de foc, materiale de construcție și alte bunuri de strictă necesitate.

Au fost fericiți să vadă cum sunt ajutați de oameni cu suflet bun și au mulțumit pentru tot. Din partea familiei vă transmitem toată aprecierea și dorim să vă aducem la cunoștință reacția mamei care duce tot greul acolo, din momentul în care i s-a înmânat plicul cu suma de bani strânsă. Întâi a rămas fără grai, i-au dat lacrimile, și-a făcut cruce și cu o voce strânsă de emoție și oboseală, atât a reușit să spună: mulțumesc lui Dumnezeu că acum am bănuți să cumpăr lemne să se încălzească copilașii mei cuminți și necăjiți. Și noi multumim lui Dumnezeu că împreună reușim să aducem alinare oamenilor care au nevoie”, transmit reprezentanții Crucii Roșii Buzău.

Tot săptămâna aceasta, Crucea Roșie Buzău a ajuns și la o familie din comuna Vadu Pașii, căria i-a ars casa din temelii și pentru care oamenii din comună au pus mână de la mână și, cu sprijinul autorităților locale, s-au mobilizat să le construiască o locuință. Le-a dus alimente, produse de igienă, îmbrăcăminte, încălțăminte și pături, iar în curând intenționează să le ducă „obiecte de mobilier și ce se mai poate pentru amenajarea noului spatiu în care vor locui”.

 


Adaugati un comentariu


 

*