Buzoienii cu forme ușoare de Covid și cei asimptomatici nu mai au loc în spitale

Toate paturile din județ destinate pacienților cu această patologie sunt ocupate la acest moment, fapt pentru care 60 de pacienți confirmați pozitiv sunt plasați în izolare la domiciliu.

 

Capacitatea de spitalizare a pacienților cu Covid-19 la nivelul județului Buzău este deja cu mult depășită, astfel încât cazurile de pacienți confirmați pozitiv, dar care au simptomatologie ușoară sau sunt asimptomatici nu mai sunt internate, pentru că nu mai există paturi disponibile în spitale. Astfel, 60 de pacienți se află în această situație, în cazul lor fiind dispusă izolarea la domiciliu, întrucât și spitalul de a Râmnicu Sărat dar și paturile puse la dispoziție de Spitalul Județean de Urgență sunt ocupate la capacitatea maximă și nu se mai pot face internări. La Râmnicu Sărat sunt internați 144 de pacienți, dintre care 6 la Terapie Intensivă, nemaiexistând locuri nici în secțiile de boli Infecțioase și TBC, de la Buzău.

O soluție identificată de Direcția de Sănătate Publică pentru această problemă ar fi transformarea Spitalului CFR în unitate de suport Covid, care să preia noile cazuri apărute în județ. O solicitare în acest sens a fost trimisă către autoritățile centrale zilele trecute, însă până azi nu a fost primit niciun răspuns, astfel că pacienții nou confirmați sunt internați doar dacă suferă forme mai severe, iar în acest caz trebuie găsite locuri disponibile la alte spitale din țară.

 

În ultimele 24 de ore, la nivelul județului au mai fost confirmate 26 de cazuri noi, pacienții având vârste între 11 luni și 73 de ani. Numărul total al cazurilor a ajuns astfel la 1.181, în timp ce 654 de pacienți s-au vindecat, însă proporția de cazuri noi înregistrate zilnic o depășește pe cea a celor declarați vindecați, ceea ce explică și faptul că nu mai sunt locuri libere în spitale. Azi a fost anunțat și al 34-lea deces în rândul buzoienilor confirmați cu Covid, fiind vorba de un bărbat de 77 de ani, internat inițial la Râmnicu Sărat, dar transferat ulterior la Terapie Intensivă la SJU Buzău, după ce starea lui s-a agravat. Pacientul avea comorbidități, fiind dependent de dializă, întrucât suferea de insuficiență renală cronică, la care se adăuga hipertensiune arterială și insuficiență cardiacă congestivă.

La acest moment, în județ, în izolare la domiciliu se află 134 de persoane, iar alte 141 sunt în carantină.

 

În ceea ce privește situația la nivel național, în ultimele 24 de ore s-au confirmat 1.104 cazuri noi de Covid-19, numărul total de infectări ajungând astfel la 45.902 cazuri, dintre care 25.794 de pacienți au fost declarați vindecați și 3.440 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 1.110.534 de teste. Dintre acestea 7.574 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 4.877 în baza definiției de caz și a protocolului medical, iar 2.697 la cerere.

În același interval au fost consemnate și 19 decese în rândul pacienților infectați cu noul coronavirus, 17 dintre cei decedați având comorbidități.

În spitalele din țară, numărul total de persoane internate cu Covid-19 este de 6.876, iar dintre aceștia, la Terapie Intensivă sunt internați 353 de pacienți. Pe teritoriul României, 1.900 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 4.112 persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 12.396 persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 14 persoane.


Adaugati un comentariu


 

*