Buzoienii, invitați la terapie prin muzică, la Centrul Muzeal I.C. Brătianu

24 aprilie 2023 | 0 comentarii |

Pe 30 aprilie, patru tineri talentați, acompaniați de Vibe Orchestra vor susține un concert pop simfonic, în cadrul căruia vor fi interpretate 12 piese de muzică pop-rok cu notorietate, reorchestrate și adaptate în manieră clasică.

 

Consiliul Județean Buzău, în parteneriat cu Radio Hits și Centrul Muzeal I.C. Brătianu oferă buzoienilor, în seara de 30 aprilie, cu începere de la ora 19.30, o reală terapie, printr-un concert pop simfonic de excepție, la care accesul este liber pentru toți cei care iubesc muzica de calitate.

Patru tineri talentați, acompaniați de „Vibe Orchestra”, sub bagheta dirijorului Alexandru Ilie, dirijor al Teatrului Național de Operetă „Ion Dacian” și al Operei Comice pentru Copii din București, vor interpreta piese de muzică pop-rok reorchestrate în manieră clasică – pop simfonic, oferind astfel spectatorilor o formă de psihoterapie prin care sănătatea psihică și fizică a individului este îmbunătățită, cu ajutorul muzicii, ca formă de stimulare senzorială.

Astfel, rokerul Ovidiu Anton – solist vocal, chitarist, compozitor și textier, solista Ioana TeodoescuAyona care abordează o multitudine de stiluri și genuri musicale, de la jazz, rock, pop, la folclor și muzică stilizată pe ritmuri moderne de rock, dubstep, împreună cu saxofonistul Cosmin Stanciu și Emanuel Vots (violă) promit că, prin vibrațiile muzicii de calitate, vor transmite spectatorilor o stare de bine care se va menține mult timp după concert.

 

Beneficiile muzicii din punct de vedere medical, detaliate în articolul: „Știi și câștigi sănătate. Muzica și medicina” 

 

Programul cuprinde 12 dintre cele mai cunoscute melodii preferate în special de tineri, incluse în topurile actuale și în cele din anii trecuți, orchestrate într-un stil nou și atractiv, pentru orchestră, trupă și soliști. Veți recunoaște cu ușurință sunetele celebrilor Led Zeppelin, Coldplay, Deep Purple, Daft Punk, David Guetta, Ed Sheeran, Justin Timberlake, Clean Bandit, Bon Jovi, Bruno Mars etc.”, promit organizatorii.

Tot mai multe dovezi științifice confirmă ceea ce pentru Pitagora era o intuiție, și anume că muzica are efecte terapeutice. Numeroase studii confirmă că, la nivelul organismului, muzica acționează la nivelul circulației sanguine, astfel că la pacienți care sufereau de boli vasculare s-au înregistrat rezultate spectaculase de dilatare a vaselor de sânge, după ce aceștia au ascultat muzică pe placul lor. Alte studii au demonstrat că muzica are efecte asupra creierului, activând spontan acele zone legate de repreentarea spațiului. În plus, reduce anxietatea și calmează, fără efecte secundare, chiar și în cazul unor intervenții chirurgicale. Mai mult, alte studii arată că și chirurgii se concentrează mai bine atunci când operează pe un fond muzical…

Așadar, rețineți data de 30 aprilie și profitați de invitația Consiliului Județean Buzău pentru a vă bucura de un eveniment inedit!

 

 


Adaugati un comentariu


 

*