Buzoienii, invitați să susțină trei proiecte importante pentru copii, la Cercul Donatorilor

29 noiembrie 2023 | 0 comentarii |

Amenajarea unei camere senzoriale pentru copii cu Tulburări din Spectrul Autist, cursuri de prim ajutor și sesiuni informative pentru situații de risc și înființarea unui ansamblu folcloric format din 20 de elevi sunt cele trei proiecte selectate de juriul Fundației Comunitare Buzău.

 

Buzoienii sunt invitați în seara de 7 decembrie 2023, la ora 18:00, la a cincea ediție a Cercului de Donatori Buzău, care va avea loc la Casa Berarilor (sala de evenimente din spate). În cadrul acestui eveniment se vor prezenta 3 proiecte de dezvoltare comunitară, selectate în urma concursului desfășurat de Fundația Comunitară Buzău în luna octombrie 2023. Buzoienii participanți vor putea să analizeze și să doneze pentru aceste trei proiecte: bani, mentorat, produse, expertiză, voluntariat, spații.

Cercul de Donatori este un eveniment live de crowdfunding ce aduce împreună donatori generoși și 3 proiecte cu impact în comunitatea buzoiană. Cele trei proiecte prezentate au fost alese cu atenție în funcție de concept și impactul în comunitate. Mai exact, la eveniment vom avea ocazia să vedem 3 prezentări scurte și emoționante ale proiectelor selectate, care au impact în județul Buzău”, transmit organizatorii evenimentului.

„Acest eveniment este o ocazie specială, într-o perioadă magică a anului, în care Fundația Comunitară Buzău invită oameni care aleg să se implice și doresc să aibă un aport la dezvoltarea comunității”, este mesajul prin care buzoienii sunt invitați să fie cât mai generoși.

 

În competiție s-au înscris 12 proiecte, iar în urma jurizării au fost selectate 3 proiecte care vor participa la Cercul de Donatori Buzău.

Proiectul „Senzo Friends” – Asociația Puzzle România – are ca obiectiv amenajarea unei camere senzoriale pentru copii cu Tulburări din Spectrul Autist -TSA, alături de copiii tipici din comunitatea Buzoiană. De asemenea, proiectul implică și activități educative cu scopul de conștientizare, integrare și  incluziune școlară și socială în grădinițele, școlile și parcurile din Buzău. (Detalii despre proiect, AICI)

 

Proiectul „Eu Salvez” – Grupul de inițiativă Everything 4 Life – este un proiect conceput pentru a instrui copiii și tinerii cu vârste între 6 și 15 ani în acordarea primului ajutor în caz de accidente, prin care se oferă cursuri de prim ajutor și sesiuni informative pentru situații de risc atât copiilor cât și cadrelor didactice din comuna Poșta Câlnău și împrejurimi.

Proiectul urmărește să stimuleze curiozitatea și pasiunea pentru diverse domenii prin furnizarea de informații relevante și interesante despre modul în care funcționează corpul uman, despre cauzele accidentelor și despre modul în care putem preveni acestea, iar prin dezvoltarea competențelor în acordarea primului ajutor, să  creeze o comunitate mai sigură, mai bine pregătită pentru a face față situațiilor de urgență care știe că „dar din dar se face Rai”. (Detalii, AICI).

 

Proiectul „Mlădițe Vintilene” – Grupul de inițiativă Păstrătorii Tradiției – are ca misiune formarea unui ansamblu folcloric format din 20 de elevi din comuna buzoiană Vintilă-Vodă, care vor avea astfel oportunitatea de a învăța, prezenta și celebra dansurile tradiționale, muzica și obiceiurile specifice zonei.

Proiectul va oferi și o platformă pentru voluntarii seniori din comunitate, precum Mircea Micu (tezaur uman viu) și fiul său Cristian sau Cecilia Petrescu, fostă învățătoare, iubitoare de artă populară, tradiții și legendecare, custode Muzeul Timpul Omului, care vor împărtăși tinerilor, cu pasiune, cunoștințele și experiența lor.

Ansamblul „Mlădițe Vintilene” va insufla viață comunității, prin organizarea de spectacole, ateliere și serbări, contribuind astfel la promovarea valorilor și moștenirii culturale locale bogate, promit instructorii lor. (Detali, AICI).

Toate cele trei proiecte au solicitat o finanțare de câte 15.000 de lei, dar donatorii pot fi chiar mai generoși, ajutându-i astfel să-și

 

În cadrul Cercului de Donatori Buzău participanții din sală au șansa de a dona inteligent, din resursele disponibile (bani, timp, expertiza, echipamente) și:

află povestea direct de la echipele de proiect

înțeleg impactul donațiilor

urmăresc evoluția proiectului fiind ținuți ulterior la curent prin newsletter.

Donațiile se pot face înainte de eveniment aici, accesând butonul Donează pe paginile proiectelor sau prin contract de sponsorizare, pe loc în cadrul evenimentului (cash sau card) dar și după eveniment (contract de sponsorizare), până pe 31 decembrie 2023. Există și posibilitatea de a dona produse, spațiu de lucru, ore de voluntariat, servicii pro bono sau alte bunuri necesare fiecărui proiect în parte în funcție de nevoi. 

Pentru o bună organizare, participanții sunt rugați să confirme participarea la eveniment prin rezervarea unui loc în sală aici.

 


Adaugati un comentariu


 

*