Cecilia Manolescu, din nou la conducerea ITM Buzău

10 iunie 2019 | 0 comentarii |

Fostul inspector șef al instituției a fost reîncadrată în aceeași funcție deținută la momentul pensionării, prin Ordin al ministrului Muncii, ca urmare a deciziei instanței, care a decis anularea Ordinului de pensionare. 

 

Cecilia Manolescu

Inspectoratul Teritorial de Muncă Buzău are, începând de astăzi, un nou inspector-șef. De fapt, este fostul inspector-șef Cecilia Manolescu, plecată de la cârma instituției pe care a condus-o timp de șapte ani, prin pensionare forțată, la începutul anului trecut.

De atunci, ITM Buzău a avut la conducere doi șefi cu delegație, respectiv, pe Tatiana Gherase, în perioada 7 ianuarie – 26 februarie 2018, și pe Gabriel Constantin Gheorghe, din februarie 2018, până astăzi.

Legea funcționarului public și Legea Pensiilor s-au modificat, însă, potrivit recomandării Curții Constituționale, care a constatat că pensionarea obligatorie a funcționarilor publici pe Legea 263/2010, la 60 de ani și 9 luni, este neconstituțională și încalcă prevederile directivelor europene, în condițiile în care atât femeile, cât și bărbații se pot pensiona la 65 de ani, cu drept de prelungire până la 68 de ani, cu aprobarea anuală a ordonatorului principal de credite, în cazul de față Ministerul Muncii.

 

În aceste condiții, Cecilia Manolescu, ca și alți colegi ai săi din țară aflați în situații similare, a atacat în instanță decizia de pensionare, iar Tribunalul Buzău, căruia i-a fost încredințată cauza spre soluționare, a admis „contestatia formulată de reclamanta Manolescu Cecilia în contradictoriu cu pârâtul Ministerul Muncii și Justiției Sociale” și a dispus „anularea Ordinului nr. 460/03.01.2018, emis de pârâtul Ministerul Muncii și Justiției Sociale, precum și reîncadrarea reclamantei în funcția deținută anterior emiterii ordinului”. În plus, Ministerul Muncii a fost obligat „să plătească reclamantei o despăgubire egală cu salariile indexate, majorate și reactualizate și cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat, începand cu data de 07.01.2018 și până la reintegrarea efectivă pe funcția deținută anterior”.

În consecință, Ministerul Muncii a pus în aplicare decizia instanței, iar prin Ordin al ministrului, emis vineri, 7 iunie 2019, Cecilia  Manolescu a fost repusă în funcție, începând cu data de 10.05.2019.

Gabriel Gheorghe, cel care a deținut cu delegație funcția de inspector-șef, a intrat în concediu de odihnă de astăzi, așa că fosta șefă a fost primită cu brațele deschise doar de foștii săi colegi, care au plâns atunci când Cecilia Manolescu a fost pensionată.

 

 


Adaugati un comentariu


 

*