Sute de persoane au făcut mișcare în scop caritabil la #MareaTzopăială

10 iunie 2019 | 0 comentarii |

Sute de persoane au răspuns invitației lansate de  Fundaţia Inovaţii Sociale Regina Maria, venind astfel în ajutorul a circa 200 de copii din centrele educaționale ale organizației.

 

Ieri s-a derulat cea de-a treia ediție a evenimentului sportiv caritabil denumit de inițiatorii săi #MareaTzopăială, manifestare la care au participat câteva sute de persoane de toate vârstele, care au avut astfel posibilitatea să facă mișcare în aer liber în beneficiul propriei sănătăți, ajutând totodată și circa 200 de copii proveniți din familii cu probleme, care beneficiază de servicii în cadrul a două centre educaționale ale Fundaţiei Inovaţii Sociale Regina Maria. Organizația umanitară este și inițiatoarea evenimentului, scopul principal urmărit fiind strângerea de fonduri pentru acești copii dar și încurajarea unui stil de viață mai sănătos, bazat pe mai multă mișcare, mai ales în rândul copiilor și  tinerilor.

În cadrul manifestării care a avut loc ieri în parcul Herăstrău din Capitală, participanții au avut posibilitatea de a lua parte la o serie de activități sportive, contra unei taxe de participare în valoare de 50 de lei, care s-a constituit în donație pentru cele două centre educaționale ale fundației. Taxa a fost percepută doar adulților, toți copiii prezenți la eveniment beneficiind de participare gratuită la activitățile ce le-au fost destinate, organizatorii dorind astfel să atragă cât mai mulți participanți din rândul celor mici, pentru a le da astfel posibilitatea să facă mai multă mișcare.

 

Pe lângă jocurile în aer liber, copiii au participat și la o serie de ateliere educative și creative, în timp ce adulții au avut parte, la rândul lor, de o serie de activități sportive precum sesiuni de kangoo jumps, aerobic, zumba, kick-boxing, precum și campionate de minifotbal. Activitățile sportive au fost coordonate de instructori care s-au alăturat în calitate de parteneri ai evenimentului, iar pe parcursul zilei, adulții au avut și posibilitatea de participa la un curs de nutriție susținut de medicul nutriționist Mihaela Bilic.

Ediția de ieri a evenimentului s-a bucurat de cea mai mare participare de până acum, prin urmare și suma strânsă din donații  fiind cea mai mare de până acum. Astfel, dacă la prima ediție s-au strâns 11.000  de euro, iar la următoarea suma s-a dublat, ajungând la 22.000 de euro, valoarea donațiilor strânse ieri se ridică la aproape 40.000 de euro.

 

Directorul executiv al fundației, Cristiana Mateoiu, a precizat că #MareaTzopăială este un eveniment anual, prin care se urmărește strângerea de fonduri necesare funcționării celor două centre educaționale, dar se dorește a se constitui și un semnal de alarmă în privința faptului că tinerii și copiii au un stil de viață din ce în ce mai nesănătos, caracterizat de sedentarism și o lipsa unei alimentații sănătoase.

„În fiecare an încercăm să adunăm, prin acest eveniment, fonduri pentru fundaţia noastră. E vorba despre aproape 200 de copii care vin zilnic în centrele noastre educaţionale. Vrem să atragem atenţia, prin acest eveniment, şi asupra faptului că în ziua de azi copiii fac foarte puţin sport, nu prea mai ştiu să mănânce sănătos. Astfel, evenimentul are un dublu scop – acela de a aduna fonduri pentru a-i ţine pe copii în continuare în şcoală, dar şi de a atrage atenţia asupra importanţei unei vieţi echilibrate. Evenimentul creşte de la an la an. Ne bucurăm să vedem o prezenţă din ce în ce mai numeroasă. E foarte importantă susţinerea companiilor care ne sunt partenere şi care în fiecare an îşi trimit aici oameni, ca într-un team building de o zi. Se adună împreună cu colegii şi familiile”, a declarat directorul executiv al organizației umanitare.


Categorii: Actual, Organizatii, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*