Chirurgi de top din Europa, la Congresul National de Chirurgie

2 iunie 2016 | 2 comentarii |

In cadrul manifestarii stiintifice se vor desfasura si a V-a editie a Congresului National de Chirurgie de Urgenta si Trauma, Congresul National al Societatii Studentesti de Chirurgie din Romania si Congresul Asistentilor Medicali din Romania.

 

congresNume de referinta ale chirurgiei romanesti si europene se reunesc si sustin, timp de patru zile, la Centrul International de Conferinte din Sinaia, peste 570 de prezentari, in cadrul unui program stiintific extrem de complex. Potrivit unui comunicat de presa remis de Societatea Romana de Chirurgie, care este organizatorul manifestarii stiintifice, participantii vor putea asista la cursuri pre-congres, conferinte, mese rotunde, prelegeri, video-forumuri, sesiuni de e-postere si lansari de carte.

La cea de-a XXVIII-a editie a Congresului National de Chirurgie (CNC), care se desfasoara in perioada 1-4 iunie, participa peste 1.300 de studenti, rezidenti, asistenti, specialisti, medici primari, cadre universitare din lumea academica, atat din tara, cat si din strainatate.

Pe agenda celui mai important eveniment stiintific chirurgical al anului se afla si a V-a editie a Congresului National de Chirurgie de Urgenta si Trauma in cadrul caruia vor avea loc si Adunarea Generala, Conferinta Nationala a Societatii Studentesti de Chirurgie din Romania si Conferinta Asistentilor Medicali din Romania.

 

Beuran-Tarcoveanu_3131Presedinte Congresul National de Chirurgie 2016 este prof. univ. dr. Mircea Beuran, presedintele SRCUT, iar prin tema centrala a manifestarii stiintifice este  „Chirurgia de azi – chirurgia viitorului”. Profesorul Beuran spune ca „manifestarea stiintifica si-a propus sa contureze atat un bilant al noilor cuceriri tehnologice, cat si o previziune a viitorului in domeniul chirurgical in urmatorii 20-30 de ani, pentru a construi un dialog interactiv de varf pe performanta actuala, astfel incat participantii sa ramana intr-un pas constant cu progresul chirurgiei internationale”.

Manifestarea stiintifica a debutat cu opt cursuri pre-congres adresate studentilor, rezidentilor si tinerilor specialisti: Suturi mecanice in chirurgia digestiva, Colostomiile: indicatii, tehnica, complicatii, Progrese si tendinte in chirurgia endocrina (tiroida, paratiroida, suprarenale), Damage control in trauma abdomino-pelvina, Metode chirurgicale moderne in tratamentul cancerului rectal, Diseminarea moderna a rezultatelor cercetarii stiintifice. Scientometria si etica cercetarii, Imagistica RMN in cancerul de rect, Profilaxia anti-trombotica la pacientul chirurgical. Particularitatile tratamentului anticoagulant la pacientul obez, sustinute de renumitii medici-profesori.

 

 Prof Eric Voiglio, Dr. Marius Anastasiu

Prof Eric Voiglio, Dr. Marius Anastasiu

In premiera la Congresul National de Chirurgie va avea loc o sesiune comuna cu chirurgii militari –Conduita medicala in razboiul modern”, in cadrul careia se va prezenta „un inventar al posibilitatilor pe care le prezinta medicina militara la ora actuala. De asemenea, va mai avea loc o sesiune care va explica o interventie cu ajutorul unui dispozitiv special – EsophyiX Z, care corecteaza boala de reflux gastroesofagian fara interventie chirurgicala, nici macar minim invaziva, doar folosind un orificiu natural – gura”, explica prof. dr. Mircea Beuran, presedintele CNC.

Fiecare dintre cele doua sesiuni de trauma este sustinuta prin lucrari stiintifice prezentate de personalitati ale chirurgiei europene, pe marginea carora este de asteptat sa se declanseze discutii aprinse. „Avem invitati de mare calibru, chirurgi renumiti, profesori ai marilor universitati de medicina din Europa, actuali sau fosti presedinti/vicepresedinti ai celor mai prestigioase organizatii europene de profil, precum: Franco Stagnitti – presedinte al Societatii Italiene de Chirurgie si Trauma – SICUT, Eric Voiglio – vicepresedintele Societatii Europene de Chirurgie de Urgenta si Trauma – ESTES, Abe Fingerhut – fost presedinte ESTES si EAES (Asociatia Europeana de Chirurgie Endoscopica) si al Definitive Surgical Trauma Cours, Karem Slim –presedintele Societatii Europene de Reabilitare precoce dupa Chirurgia Digestiva (GRACE), Vincent Dubuisson  (Franta), Eugenio Cucinotta (Messina, Italia), Stefano Miniello (Bari, Italia)”, a precizat pentru SanatateaBuzoiana.ro, medicul buzoian Marius Anastasiu, secretar general al Societatii Romane de Chirurgie de Urgenta si Trauma (SRCUT), comoderator al uneia dintre sesiunile de trauma, alaturi de profesorii Stefano Miniello si Claudiu Turculet. Comoderatorii celeilalte sesiuni sunt profesorii Eugen Tarcoveanu, Franco Stagnitti, Eric Voiglio si Abe Fingerhut.

 

Anastasiu-sanatateabuzoiana.roLucrari despre „Dificultati in chirurgia esofagianasi despre „Situatii dificile in practica chirurgicala”, o sesiune pro si contra privind „Strategii chirurgicale analizate din ungiuri diferite”, noutati din domeniul „Chirurgiei laparoscopice in urgentele abdominale” se vor desfasura pe parcursul zilei de vineri.

Tot vineri se va desfasura si „Adunare Generala a Societatii Romane de Chirurgie de Urgenta si Trauma”, iar sambata vor avea loc doua simpozioane, unul despre „Accidente/ Incidente/ Complicatii ale chirurgiei video-asistate – Solutii minimal invazive” si altul despre „Hernia incizionala – solutii noi pentru probleme vechi” .  

Intre zecile de speakeri romani de top care conferentiaza sau modereaza lucrarile stiintifice, pe parcursul celor patru zile, intalnim nume foarte cunoscute publicului larg, precum Mircea Beuran, Claudiu Turculet, Catalin Copaescu, Eugen Tarcoveanu, Marius Anastasiu, Stefan Octavian Georgescu, Cornel Iancu, Victor Gheorghe Radu, Ion Florin Achim, Alexandru Martiniuc, Adrian Miron, Valentin Calu, Valeriu Surlin, Bogdan Smeu, Adriana Radu, Mircea Lica, Stefania Ene, Cezar Stroescu, Traian Dumitrascu, Traian Patrascu, Ciprian Duta, Marcel Tantau, Alin Kraft, Victor Tomulescu, Valeriu Surlin, Dan Ulmeanu, Ionut Hutopila, Florin Turcu.

In cadrul evenimentului vor avea loc si doua prelegeri sustinute de reprezentanti ai Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor, privindProtectia consumatorilor – profesionisti din domeniul medical – de produse de asigurari, respectiv Educatia financiara si non-financiara a profesionistilor din domeniul medical”.

 Comentarii (2)

  1. Radu Roxelana spune:

    Respect!

  2. Marin Ion spune:

    Dr. Marius Anastasiu… am o singura apreciere: UN OM DE MARE CARACTER!!!

Adaugati un comentariu


 

*