Chirurgul ortoped Dragoș Porumb este noul președinte al Colegiului Medicilor din Buzău

14 octombrie 2020 | 0 comentarii |

Acesta va face echipă în următorii patru ani cu un vicepreședinte chirug și trei medici de familie care ocupă funcții de vicepreședinte, respectiv de secretar.

 

Dr. Dragoș Porumb

Surpriză la Colegiul Județean al Medicilor Buzău, astăzi, când noii membri ai Consiliului Județean au împărțit funcțiile, prin vot secret, stabilind cine și din ce poziție va conduce organizația profesională în următorii patru ani.

Medicul George Vulpe, care în urma votului din 3 și 4 octombrie a fost votat de majoritatea medicilor care s-au prezentat la urne, a decis să se retragă din Consiliul Județean al Colegiului, din „motive personale”, așa că în prima ședință a noii conduceri a organizației profesionale, funcțiile s-au împărțit între următorii clasați în preferințele medicilor buzoieni.

Deși noul Consiliu al CJM este format majoritar din medici de familie, pentru funcția de președinte a fost preferat medicul primar chirurg ortoped Dragoș Porumb, care a fost director medical al Spitalului Județean de Urgență Buzău. Acesta va face echipă în viitorul Birou Executiv cu medicul chirurg Ovidiu Ungureanu – vicepreședinte Departament Jurisdicție Profesională și cu medicii de familie Mihai Colțoiu – vicepreședinte Departamentul Administrativ și Relația cu CJAS, Anemona Mușat – vicepreședinte și Radu Pană – secretar.

 

Dr. Dragoș Porumb este medic primar ortopedie-traumatologie și profesează în cadrul Spitalului Județean de Urgență Buzău. Este absolvent al UMF „Carol Davila” București, promoția 2000. S-a format profesional alături de medicii Spitalului de Urgență București, unde și-a facut rezidențiatul și a învățat ce înseamnă „precizia, rigoarea, intervenția la secundă și la milimetru, responsabilitatea, dar și munca în echipă”.

A debutat profesional în Spitalul Județean Alexandria, iar din 2012 profesează în secția Ortopedie-Traumatologie a SJU Buzău. În 2015 și-a luat examenul de medic primar, iar în 2016 a absolvit și cursul de management sanitar. În perioada 6 aprilie 2017- 1 noiembrie 2018, când a ocupat funcția de director medical al SJU Buzău, a avut ocazia să înțeleagă și cum trebuie să-și asume și răspunderea unor decizii managerial-administrative.

Am fost plăcut surprins că mi s-a acordat această încredere și sunt onorat să reprezint profesional colegii din toate specialitățile, cu aceeași precizie, corectitudine și dedicare cu care-mi exercit profesia. Le mulțumesc tuturor pentru încredere și sper să facem echipă bună, iar împreună să contribuim la rezolvarea problemelor profesionale ale tuturor medicilor din județ. Sunt deschis la sugestii, am încredere că-și vor respecta fără echivoc jurământul și deontologia profesională”, a declarat pentru SănătateaBuzoiană.ro dr. Dragoș Porumb, noul președinte al CJM Buzău.

 

Dr. Ovidiu Ungureanu

Tot astăzi au fost desemnate Comisiile de specialitate ale noului Consiliu Județean al Colegiului Medicilor.

Astfel, noua COMISIE DE JURISDICȚIE PROFESIONALĂ este formată din dr. Ovidiu Cristian Ungureanu – președinte și medicii Ana Cristina Bălan, Aura Elena Daniliuc, Aurelia Diaconescu, Magdalena Dragu, Cătălin Constantin Bostan și Mario Corneliu Constantinescu – membri.

COMISIA PROFESIONAL ȘTIINȚIFICĂ este formată din dr. Mihai Colțoiu – președinte și medicii Iulian Dogaru și Brăgău Maria – membri.

COMISIA ECONOMICO SOCIALĂ este formată din dr. Luminița Anemona Mușat – președinte și medicii Laura Iuliana Ciuntu și Aura Elena Daniliuc – membri.

COMISIA DE ACREDITĂRI- AVIZĂRI este compusă din dr. Radu Șerban Pană – președinte și medicii Ion Japie, Ernando Iulian Dogaru,  Luminița Anemona Mușat și Laura Iuliana Ciuntu.

În Adunarea Generală a Colegiului Medicilor din România, CJM Buzău va fi reprezentat de dr. Laura Iuliana Ciuntu.

Odată cu atribuirea funcțiilor în noua echipă de conducere a Colegiului Județean al Medicilor, Comisia Electorală Locală și-a încetat activitatea.

 


Adaugati un comentariu


 

*