Clinica OPTIMED și-a mărit echipa de profesioniști cu un endocrinolog de nota zece

13 iulie 2020 | 1 comentariu |

Medicul Theodor Oprea oferă consultații și tratamente de specialitate pacienților cu boli hormonale, atât de frecvente și, uneori, deosebit de periculoase, dacă nu sunt depistate la timp și tratate corespunzător.

 

Dr. Theodor Oprea

Clinica OPTIMED continuă să-și diversifice paleta de servicii medicale oferite buzoienilor, la standardele de calitate cu care i-a obișnuit, echivalente cu cele din cele clinicile universitare. În urmă cu o lună, echipei clinicii buzoiene i s-a alăturat un medic endocrinolog tânăr, care își iubește profesia și pacienții.

Dr. Theodor Oprea spune că nu-i sigur dacă el a ales endocrinologia sau endocrinologia l-a ales pe el, dar iubește această specialitate pentru că îi „dezvăluie întregul sistem de funcționare al organismului uman”.

Cei-i drept, a avut și profesori care au știut să-l atragă către acest domeniu medical și poate tocmai de aceea, după absolvire, deși curtat de clinici din străinătate, a preferat să rămână în țară, optând pentru mediul privat și cariera universitară.

Colaborarea cu OPTIMED îi dă posibilitatea să profeseze la aceleași standarde cu care s-a obișnuit la clinica privată din Capitală unde își desfășoară, în mod curent, activitatea. O altă motivație de a veni la Buzău este aceea de răspunde solicitărilor numeroșilor pacienți pe care-i avea din acest județ (în special femei) care astfel nu mai trebuie să meargă la București pentru a primi consultațiile și tratamentele de care au nevoie.

 

Endocrinologia este știința care studiază bolile hormonale, iar medicul endocrinolog diagnostichează și tratează aceste afecțiuni și complicațiile lor, generate de dezechilibrele hormonale. Un dezechilibru hormonal poate fi consecința unor factori genetici sau de mediu. Unii copii au, chiar de la naștere, disfuncții hormonale care determină o serie de probleme de sănătate, precum întârzierea dezvoltării.

Sistemul endocrin este alcătuit din glande care produc hormoni. Aceștia, la rândul lor, controlează anumite funcții ale organismului: reglează metabolismul, respirația, creșterea, reproducerea, percepția senzorială și mișcarea, având impact asupra funcționarii și dezvoltării organismului. Hipotalamusul și hipofiza (în sistemul central), glanda tiroidă, glandele paratiroide, glandele suprarenale, ovarul și testiculul, pancreasul endocrin (la nivel periferic) sunt cele mai cunoscute glande endocrine. Pe lângă acestea, deși tradiţional nu sunt incluse în sistemul endocrin, avem organe și ţesuturi care au și ele hormoni (ex. rinichiul sintetizează renină și eritropoietină, în ţesutul adipos se sintetizează leptina etc.)”, explică dr. Oprea.

 

Problemele pentru care pacienții se adresează medicului endocrinolog sunt foarte variate, iar „defectele de sinteză ale hormonilor sunt, în primă instanță, asimptomatice. Până când problemele devin cu adevărat severe, pot trece neobservate. Asta nu înseamnă însă că nu au consecințe, de aceea, o problemă hormonală aparent minoră, dacă nu este tratată așa cum trebuie, pe termen lung poate duce la consecințe foarte grave, indiferent despre ce glandă discutăm”, mai spune medicul.

În cadrul consultațiilor pe care le oferă la Clinica OPTIMED din Buzău, pacienții pot beneficia și de ecografii și puncții tiroidiene, dr. Theodor Oprea fiind singurul medic endocrinolog din Buzău care realizează puncții aspirative. „Hormonii sunt mecanisme care ne protejează, ne ajută să traversăm stresul cotidian, ne asigură, practic, supraviețuirea. Glandele endocrine sintetizează anumite substanţe biologic active (hormoni) care ajung în sânge și au roluri importante la nivelul organelor ţintă, influenţând creșterea și dezvoltarea, metabolismul, buna funcţionare a sistemului cardio-vascular, a sistemului nervos, a sistemului imun etc. De aceea, un deficit hormonal sever, indiferent că vorbim de hormoni tiroidieni sau, mai grav, de hormonii care controlează glanda suprarenală, poate fi amenințător de viață, dacă nu este depistat la timp și tratat corespunzător”, mai spune medicul.

 

Medicul endocrinolog are, așadar, rolul de a diagnostica, trata şi preveni bolile sistemului endocrin și complicațiile lor, prin studierea, diagnosticul şi tratamentul patologiilor endocrine și eliminarea tulburărilor cauzate de aceste patologii, tratând nu doar boala în sine, ci și consecințele acesteia.

Dr. Theodor Oprea este medic specialist în endocrinologie  și profesează la o clinică privată din București, iar la Buzău vine, de obicei, la sfârșit de săptămână. Este, de asemenea, asistent universitar asociat la UMF „Carol Davila” și coordonează activitatea studenților din anul V, la Spitalul „Elias”.

Este doctorand, anul III, în Științe medicale, iar cercetarea în Metabolismului fosfocalcic și osteoporoză – inclusiv la copii i-ar putea aduce „magna cum laude”.

Își iubește profesia, iar mentorilor săi, prof. univ. dr. Simona Fica și conf. univ. dr. Carmen Barbu le este recunoscător atât pentru dragostea de profesie și de pacienți pe care i-au insuflat-o, cât și pentru deprinderile pe care l-au ajutat să le stăpânească în investigarea și diagnosticarea bolilor endocrine.

 

Clinica OPTIMED Buzău, una dintre primele clinici de pe piața medicală buzoiană, și-a asumat, încă din 1991, de la lansare, rolul unui partener credibil pentru locuitorii județului, dar și pentru mulți pacienți din județele limitrofe și chiar din Capitală.

Cu sprijinul unor profesioniști de înaltă ținută profesională, care au la dispoziție aparatură medicală ultramodernă, performantă, oferă servicii medicale diversificate, la standarde înalte de calitate, într-un confort sporit.

Pe lângă consultațiile și tratamentele oftalmologice și serviciile de optică medicală (cu care și-a început activitatea), Clinica OPTIMED asigură servicii de chirugie oftalmologică, chirurgie plastică și reparatorie, cardiologie, neurologie, reumatologie, pediatrie și, mai nou, endocrinologie.

 Comentarii (1)

  1. Carmen Barbu spune:

    Optimed, tocmai v-ați dublat valoarea.

Adaugati un comentariu


 

*