Prima ediție on-line a Primăverii Dermatologice Ieșene

13 iulie 2020 | 0 comentarii |

Evenimentul debutează azi, cu peste 2.500 de participanți conectați la o platformă special creată, care include chiar și un spațiu expozițional virtual al partenerilor din industria farmaceutică.

 

Izbucnirea pandemiei a încurcat și planurile organizatorilor uneia din cele mai cunoscute manifestări științifice din domeniul dermatologiei românești, dar aceștia nu au renunțat la ideea de a organiza și anul acesta evenimentul, adaptându-l la condițiile actuale. Este vorba de Primăvara Dermatologică Ieșeană, care anul acesta se desfășoară în luna iulie, din cauzele menționate mai sus, și care debutează azi într-un format în premieră, cea de-a noua ediție a evenimentului fiind prima care se va desfășura on-line.

Astfel, în perioada 13-18 iulie, cursurile, conferinţele şi workshop-urile din cadrul evenimentului se vor derula pe o platformă on-line profesională, modernă şi performantă, schimbarea cadrului fiind impusă de problemele generate de pandemia cu noul coronavirus.

Organizatorii spun că la această ediție, desfășurată sub auspicii cu totul speciale, și-au anunţat prezenţa peste 100 de lectori naţionali şi internaţionali, specialişti reputaţi în domeniile lor de expertiză şi peste 2.500 de participanţi, interesaţi să afle cele mai noi informaţii din domeniul medical. La conferinţă va susţine prelegeri şi secretarul general al Societăţii Române de Dermatologie, dr. Alin Nicolescu.

 

La momentul înscrierii, participanţii au primit date de logare unice, iar în momentul în care se vor conecta pe această platformă vor intra într-o lume virtuală, asemănătoare unui joc 3D. „Din acel moment, vor trăi sentimentul că se află în faţa unui palat de congrese şi, imediat ce vor păşi în holul clădirii, totul se va petrece ca şi cum ar fi în lumea reală. Vor putea ajunge foarte uşor la secretariatul conferinţei, dacă au nevoie de detalii, apoi la secţiunea participanţilor, la cea a lectorilor şi la expoziţia medicală a partenerilor din industria farmaceutică. Spaţiul expoziţional al partenerilor din industria farmaceutică este nu doar impresionant din punct de vedere vizual, ci şi extrem de interactiv, reprezentanţii medicali având posibilitatea de a răspunde la întrebări, de a oferi informaţii şi invita participanţii să acceadă într-o bibliotecă virtuală cu materiale despre noile terapii. Imediat ce s-au familizariat cu platforma, participanţii vor putea să-şi aleagă un loc în sala de conferinţe virtuală, în care se vor derula live conferinţele şi simpozioanele. Vor putea adresa întrebări referitoare la prelegeri, vor primi răspunsuri fie în timp real, fie într-o căsuţă poştală” se arată într-un comunicat al organizatorilor.

 

Prof. dr. Daciana Elena Brănişteanu

Această ediție îi are  îi are co-preşedinţi pe prof. univ. dr. Daciana Elena Brănişteanu de la UMF Iaşi şi prof. univ. dr. Simona Roxana Georgescu de la UMF Carol Davila. În același timp, preşedinţi de onoare sunt nume consacrate ale lumii medicale precum prof. univ. dr. Andrew Nicolaides din Marea Britanie, prof. univ. dr. Torello Lotti, din Italia, dr. Niazi Kushrow din Statele Unite, prof. univ dr. Lăcrămioara Ionela Şerban, de la UMF Iași şi prof. univ. dr. Călin Giurcăneanu, preşedintele Societăţii Române de Dermatologie.

Marele avantaj al acestei ediții desfășurate on-line constă în faptul că fiecare participant are propriul său canal de comunicare cu restul participanţilor, cu organizatorii şi cu industria farmaceutică. Toate conferinţele şi simpozioanele vor fi stocate în memoria evenimentului timp de o lună, iar participanţii vor avea astfel posibilitatea revederii sau conectării la cursurile Primăverii Dermatologice Ieșene oricând vor dori, timp de 30 de zile. Astfel, vor putea parcurge întreaga agendă a conferinţei, acesta fiind un alt avantaj al ediţiei on-line. „În sălile de conferinţe vor fi audiaţi speakeri internaţionali, alături de prestigioşi lideri de opinie români, preşedinţi de societăţi ştiinţifice medicale naţionale, lectori consacraţi, universitari reputaţi şi practicieni de succes. Aceştia vor continua seria prelegerilor de maximă audienţă începută la ediţiile anterioare ale evenimentului, dar vor propune şi subiecte noi, extrem de apreciate şi de aşteptate de către participanţi. Desigur că, în actualul context de pandemie nu putea lipsi o sesiune specială legată de particularităţile patologiei medicale date de infecţia cu noul coronavirus”, a declarat prof. dr. Daciana Elena Brănişteanu.

 


Adaugati un comentariu


 

*