Cod for Romania a primit premiul Kluz for PeaceTeach

21 septembrie 2023 | 0 comentarii |

Premiul a fost acordat de ONU pentru proiectul „Dopomoha – War Taskforce”, un ecosistem de soluții care asigură infrastructura digitală necesară sprijinirii refugiaților ucraineni, dezvoltat imediat după izbucnirea războiului.

 

Code for Romania / Commit Global a primit Premiul Kluz for PeaceTech, decernat în cadrul unei ceremonii organizată în cadrul evenimentelor din cadrul celei de-a 78-a Adunare Generală a Organizației Națiunilor Unite, care s-a desfășurat la New York, miercuri, 20 septembrie.

Bogdan Ivănel, președintele asociației, a declarat cu ocazia primirii premiului, că „două milioane de refugiați din Ucraina au primit informații, un acoperiș deasupra capului, acces la servicii medicale plus multe altele datorită intervenției realizate de Code for Romania. Pe lângă ei, alte zeci de milioane de oameni au primit sprijin prin soluțiile dezvoltate de noi. Acest premiu este încă o confirmare a faptului că munca noastră, pornită de aici, din România, poate fi un exemplu pentru întreaga lume. Chiar săptămâna trecută, la Haga am inaugurat Commit Global, organizația prin care ducem mai departe tot ce am învățat aici și vom vedea, în următorii ani, cum alte sute de milioane de oameni vor primi sprijin vital. Construim o Cruce Roșie digitală a secolului XXI, și o facem pornind de la o organizație românească. Sperăm că toți românii sunt mândri de succesul nostru de astăzi”.

 

Premiul primit de Cod for Romania / Commit Global recunoaște felul în care organizația nonprofit a utilizat tehnologia în scopul promovării păcii, reducerii conflictelor și protejării demnității umane și a drepturilor omului în intervenția umanitară declanșată de războiul din Ucraina. Premiul înseamnă 20.000 de dolari pe care ONG-ul românesc i-a primit pentru a dezvolta proiecte existente sau pentru a îmbunătăți alte activități care contribuie la domeniul emergent rapid al tehnologiilor pentru pace.

Code for Romania este primul ONG din România care devine organizație globală, Commit Global urmând să își deschidă sediul central la Haga, în următoarea perioadă. Va urma inaugurarea unor puncte de lucru și în alte regiuni, iar la București va funcționa principalul hub care va construi, testa și pilota toate soluțiile digitale care vor face înconjurul lumii. „Organizațiile neguvernamentale din România vor fi primele care vor putea accesa aceste soluții, vor contribui la realizarea lor și vor beneficia absolut gratuit de ele”, primite echipa Cod for România.

Cod for Romania a lasat numeroase soluții informatice în domenii precum educație, mediu, grupuri vulnerabile sau sănătate. Între soluțiile recente prin care organizația s-a remarcat în domeniul sănătății se numără Raportul de cercetare „Sănătate Mintală pentru Toți” din cadrul programului Civic Labs, prin care sunt oferite 17 soluții digitale care vin în sprijinul persoanelor cu probleme de sănătate mintală și al familiilor lor, dar și al angajatorilor și furnizorilor de servicii de specialitate.

 

Sursă foto: Cod for Romania

 


Categorii: Actual, Eveniment, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*