Colegul nostru Cătălin Țânțăreanu aleargă 24 de ore pentru copiii cu autism

2 septembrie 2021 | 0 comentarii |

În calitate de „Ambasador” al copiilor cu autism, acesta va participa pentru a doua oară la ultramaratonul „Autism 24H” care va avea loc în acest week-end, pe plaja din stațiunea Mamaia.

 

În acest week-end, redactorul șef al SanatateaBuzoiana.ro, Cătălin Țânțăreanu, se va număra printre cei peste 2.000 de români care vor lua parte la una dintre cele mai cunoscute și totodată cele mai solicitante competiții organizate în scop caritabil, ultramaratonul „Autism 24H”, ajuns la cea de-a șasea ediție.

Cătălin este la cea de-a doua participare la acest eveniment, în urmă cu un an reușind să alerge 100 de kilometri în 13 ore și să strângă astfel donații în valoare de peste 3.000 de lei pentru copiii cu autism. Din cauza restricțiilor impuse de pandemie, ediția de anul trecut nu s-a mai putut desfășura în locul tradițional – pe plaja din stațiunea Mamaia –, fiecare participant alergând pe cont propriu, în localitatea de reședință sau în orice zonă a considerat oportun.

Așadar, colegul nostru va participa, în acest weekend, pentru prima dată la competiția organizată pe plajă de Centrul de Autism Marea Neagră. Fiecare alergător are de răspuns la două provocări, încercând să parcurgă cât mai mulți kilometri posibil în 24 de ore și, totodată, să strângă din donații o sumă cât mai mare, în beneficiul copiilor cu autism, îngrijiți în cadrul centrului Marea Neagră. Donațiile se fac prin „vânzarea” kilometrilor la un preț de 10 lei pe kilometru, iar banii astfel strânși vor merge sub formă de donație în conturile centrului de autism.

Până acum, redactorul șef al publicației noastre a reușit să strângă suma se 2.830 de lei, iar cei care doresc să se alăture acestei cauze pot să doneze în continuare AICI, „cumpărând” orice număr de kilometri, iar colegul nostru îi va alerga în acest week-end.

 

Din suma strânsă până acum de Cătălin Țânțăreanu, un copil cu nevoi speciale din Râmnicu Sărat a putut beneficia de un sejur gratuit la mare, împreuna cu mama sa și alți copii în situații similare din țară, iar cu cât va reuși să „vândă” mai mulți kilometri, cu atât vor spori fondurile pentru finanțarea unor proiecte ale centrului special pentru copii cu autism. „La această ediție sunt susținute 16 proiecte, dintre care unele sunt propuse de echipele participante, iar altele sunt promovate de organizatori. Acestea din urmă vor avea ca beneficiari 300 de copii cu autism din toată țara, împreună cu familiile lor, care vor primi gratuit mape terapeutice, mape logopedice și mape cu jocuri terapeutice, care să îi ajute în terapiile specifice pe care le urmează. Alți 30 de copii cu nevoi speciale au beneficiat deja de donațiile strânse până acum, petrecându-și anul acesta, un sejur la mare, în luna iunie. Mă bucur nespus că, datorită sumei pe care am reușit să o strâng, am oferit posibilitatea unui copil din Râmnicu Sărat să meargă la mare, și le mulțumesc încă o dată celor care au donat sau vor dona în continuare”, a declarat Cătălin Tânțăreanu, îndemnându-și prietenii, dar și pe cititorii care doresc să ajute acești copii, să doneze.

 

Dintre cei peste 2.000 de participanți la maraton, mai bine de jumătate vor alerga la cursa de 24 de ore, interval în care vor fi organizate și alte curse speciale, destinate copiilor și persoanelor cu dizabilități. Ultramaratoniștii participanți la cursa de 24 de ore sunt împărțiți în 70 de echipe, printre care se numără și echipa Spitalului Județean de Urgență Constanța. Colegul nostru va face parte din echipa care reprezintă zona Munteniei, fiind și căpitanul acestei echipe. Pentru a păstra regulile de distanţare socială şi pentru a asigura protecţia şi sănătatea participanţilor, numărul participanţilor din echipă a fost redus de la 20 la 15 persoane, iar startul echipelor înscrise în competiţie se va da la diferite intervale orare.

La competiția de anduranță care va avea loc în week-end vor mai participa alți patru buzoieni, dintre care trei sunt polițiști în cadrul IPJ Buzău. Totodată, evenimentului i s-au alăturat în calitate de ambasadori şi câteva nume foarte cunoscute din domeniul sportului precum Simona Halep, Gheorghe Hagi, Cristina Neagu, Elisabeta Lipa, Andreea Răducan, Ana-Maria Brânză, Constantina Diţă, Alina Dumitru. De asemenea evenimentul este susținut și de Ministerul Tineretului și Sportului, ministrul Carol-Eduard Novak declarând că „oricine poate realiza lucruri minunate sub impulsul focului interior, indiferent de limitările pe care condiţia fizică sau psihică le ridică uneori ca provocări. De aceea, este important ca toţi să primească recunoaştere şi sprijin, iar acest eveniment, aflat deja la a şasea ediţie, are acest obiectiv şi reuşeşte să îl îndeplinească de fiecare dată. Persoanele cu dizabilităţi au dreptul la integrare în comunitate, au dreptul de a visa şi de a-şi împlini visurile, iar faptul că peste 2.000 de participanţi se reunesc în acest scop nobil sub egida Autism 24H, dovedeşte puterea şi importanţa solidarităţii”.


Categorii: Actual, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*