Conducerea Primariei Buzau – bilant la un an de mandat

22 iunie 2017 | 0 comentarii |

Primarul Constantin Toma, impreuna cu cei doi vceprimari, Ionut Apostu si Andrei Neder, a sustinut o conferinta de presa pe una din strazile nou asfaltate.

 

Astazi se implineste un an de cand primarul Buzaului, Constantin Toma, impreuna cu viceprimarii Ionut Apostu si Andrei Neder si-au inceput mandatul in fotoliile de la Palatul Comunal.

La un an dupa ce buzoienii le-au acordat increderea prin vot in speranta ca vor realiza insanatosirea socio-economica si culturala promise in campania electorala, conducerea Primariei a prezentat un bilant al activitatii, alegand o modalitate inedita de a face publice aceste date. Desigur, multe dintre promisiuni mai au mult de asteptat, dar oficialii considera ca inceputul a fost facut cu dreptul si promit ca pana la finalul celor patru ani girati cu incredere de localnici vor fi atinse toate obiectivele majore promise.

Dupa ce, ieri, a inaugurat un nou padoc, prin intermediul caruia autoritatile locale spera sa poata rezolva definitiv problema cainilor comunitari, in aceasta dimineata, edilii sefi au organizat o conferinta de presa pe una din strazile marginase ale orasului, strada de curand asfaltata si care nu beneficiase niciodata de covor asfaltic.

Primarul Constantin Toma, impreuna cu viceprimarii Ionut Apostu si Andrei Neder, au sosit la fata locului la ora stabilita, dupa care au facut o scurta plimbare pe strada nou asfaltata, impreuna cu jurnalistii.

 

Aici, primarul Constantin Toma a ales sa prezinte si bilantul primului an de mandat, dand citire datelor dintr-un raport special realizat. Rand pe rand, au fost evidentiate realizarile trecute in contul actualei administratii municipale, fiind mentionate, printre altele, asfaltarea a trei starzi din cele 54 care nu au beneficiat niciodata de covor asfaltic, reabilitarea altor strazi, amplasarea a cinci semafoare inteligente la trecerile de pietoni din oras, infiintarea a doua sensuri giratorii pentru fluidizarea circulatiei, precum si infiintarea unei parcari pe strada Independentei, in zona Pietei Centrale.

Totodata, primarul a reamintit si de adapostul pentru cainii comunitari, care a fost inaugurat ieri, avand o capacitate de 400 de locuri, precum si despre amenajarea a trei platforme de gunoi ingropate, in zona centrala a orasului, urmand ca in perioada urmatoare sa fie amenajate alte 11 asemenea platforme, fapt ce va contribui la un mediu mai sanatos. De asemenea, edilul sef promite ca actualul stadion de atletism va fi reamenajat, redimensionat si modernizat, astfel incat sa atinga standardele care-i pot conferi statutul de stadion national.

 

Printre proiectele trecute in raportul Primariei se numara si reabilitarea unor cabinete medicale de la nivelul unor unitati scolare, lucrari incluse in planurile privind reparatiile curente efectuate in cadrul acestor unitati.

Astfel, la Colegiul National Mihai Eminescu, cabinetul medical a beneficiat de lucrari de reparatii exterioare si zugraveala noua, alaturi de alte lucrari efectuate la nivelul intregii unitati de invatamant. De asemenea, in raport se mai arata ca Primaria a alocat 15.000 de lei pentru amenajarea unui cabinet medical la Gradinita cu program normal nr.8. Un cabinet medical a fost amenajat si la Gradinita numarul 9 lucrarile fiind finantate dintr-o alocare de 112.000 de lei, suma folosita si pentru alte lucrari de reparatii.

Sume importante s-au folosit si pentru repararea sau inlocuirea instalatiilor sanitare de la mai multe unitati scolare, dar si pentru repararea sau modernizarea salilor de sport, investitii care contribuie intr-o oarecara masura si la mentinerea sanatatii elevilor.

Desigur, conducerea Primariei a recunoscut ca a avut si nerealizari, iar Opozitia din Consiliul Local le-a monitorizat si le-a subliniat, consilierul local Constantin Ionescu enumerand nu mai putin de 21 de puncte la acest capitol.

 


Categorii: Actual, Autoritati, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*