Consilierii județeni buzoieni, rezistenți la Coronavirus

5 august 2020 | 0 comentarii |

Înainte de ședința Consiliului Județean de astăzi, după ce medicul urgentist Adrian Zoican, care este și consilier județean, a fost confirmat cu SARS-CoV-2, s-a făcut un triaj riguros și s-au luat toate măsurile pentru împiedicarea transmiterii virusului.

 

Ședința extraordinară a Consiliului Județean Buzău, care a avut loc astăzi, în sala mare a instituției, s-a desfășurat cu mai multă precauție decât de obicei, după ce medicul Adrian Zoican, care este și consilier județean, a fost confirmat cu SARS-CoV-2 și se află internat într-una din sețiile suport Covid 19 ale Spialului Județean de Urgență.

Pentru a se elimina riscul de transmitere a virusului în rândul consilierilor, accesul în sală s-a făcut numai după un triaj riguros al tuturor participanților și după ce s-au luat toate măsurile de prevenire și de protecție.

Ședinta a avut loc în Sala Mare a Consiliului Județean, pentru a se putea respecta regulile impuse de pandemie. Aleșii județului s-au dezinfectat pe mâini la intrarea în sală, au purtat măști de protecție și au stat la distanță de peste doi metri unul față de altul, evitând interacțiunile directe.

Proiectele aflate pe ordinea de zi au fost votate, astfel, prin prezența fizică în sală, cu excepția medicului Adrian Zoican care este internat în spital, a medicului Paul Rânja de care este nevoie ca de aer la Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat, unitate medicală suport pentru tratatrea pacienților cu Covid19, care s-a aflat la serviciu, precum și a consilierului Ion D. Popescu, dar toți trei și-au exprimat votul prin telefon.

 

Deocamdată, niciunul dintre cei care au intrat în contact cu dr. Zoican nu a prezentat simptome specifice infecției cu noul virus, poate și pentru că, așa cum a spus și dr. Zoican, acesta nu s-a aflat în preajma lor în imediata apropiere și nici suficient timp pentru a se infecta, dar chiar și așa, toată lumea s-a dezinfectat la intrare, a purtat măști de protecție și s-a păstrat distanța fizică regulamentară.

Am luat toate măsurile de prevenție și protecție împotriva răspândirii virusului. S-a făcut un triaj riguros, am și discutat cu fiecare persoană care a intrat în contact cu dl. dr. Adrian Zoican în ultima săptămână, consilieri județeni sau personalul instituției. Niciunul nu are simptome specifice infecției cu coronavirus, dar ca să nu lăsăm loc de interpretări, vă spun că nu s-au făcut testări, pentru că protocolul în această privință este clar, nu se pot duce oamenii să se testeze când vor, testarea se face doar atunci când o persoană are simptome. Au trecut deja șapte zile de când domnul doctor Zoican s-a întâlnit cu o parte dintre consilieri și cu unii dintre angajații Consiliului Județean, dar nimeni nu are vreun simptom, toți sunt într-o stare generală bună și foarte bună”, a precizat președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu.

 

Președintele Neagu a transmis însă un mesaj ferm buzoienilor care nu cred în existența Covid19 și le-a transmis că nu există motive de îndoială, trebuie să ne obișnuim cu toții cu acest virus și să respectăm toate regulile stabilite de medici și autorități, să ne protejăm și să evităm apropierea fizică, pentru că numai astfel se va ajunge la o diminuare a numărului de infectări și a riscurilor.

Trecem, din nefericire, cu toții printr-o situație foarte dificilă, atipică, nu doar la Buzău, ci în toată țara și la nivel global, iar existența virusului nu poate fi pusă la îndoială. Dacă mai există cineva care se îndoiește de existența virusului și de riscul de contaminare, este timpul să înceapă să creadă, înainte de a trece printr-o experiență traumatizantă, pe care unii nu au putut s-o depășească. Este important să ne protejăm atât pe noi înșine cât și pe cei din jurul nostru, să respectăm regulile de igienă strictă, să purtăm mască de protecție și distanțarea socială, nu trebuie să ne asumăm riscuri pe care ulterior le-am putea scăpa de sub control. Chiar dacă risc să supăr prin aceste afirmații pe multă lume, spun că trebuie să ne obișnuim cu prezența acestui virus, să acceptăm că va trebui să ne obișnuim să trăim cu el, de aceea suntem datori, fiecare dintre noi, să ne luăm toate măsurile de protecție, pentru că viața trebuie să continue”, a subliniat președintele Consiliului Județean.

 


Adaugati un comentariu


 

*