Consiliul Județean Buzău, alături de cadrele medicale în lupta cu pandemia

20 martie 2020 | 0 comentarii |

Instituția care administrează Spitalul Județean de Urgență a alocat bani pentru achiziția de aparatură și echipamente de protecție necesare în această perioadă personalului medical.

 

Astăzi a fost aprobată de către Ministerul Sănătății achiziționarea unui aparat Real Time PCR pentru județul Buzău, ce va ajuta la testarea cât mai rapidă a persoanelor suspecte de infecția cu noul coronavirus. Acesta va fi amplasat în cadrul Direcției de Sănătate Publică, având o valoare de 300.000 lei.

„Mulțumesc tuturor celor care s-au implicat în realizarea acestui demers. Totodată, fondul de rezervă din bugetul județului Buzău va fi utilizat exclusiv pentru prevenirea răspândirii infectării cu coronavirus și susținerea măsurilor luate. În funcție de solicitările venite din partea Spitalului Județean de Urgență Buzău, prin Dispoziție a președintelui Consiliului Județean, vom aloca sumele necesare și vom lua toate măsurile care se impun”, a declarat Petre Emanoil Neagu, președintele Consiliului Județean Buzău.

 

Până în prezent, Consiliul Județean a făcut achiziții de echipamente de protecție și materiale sanitare în valoare de 300.000 lei, urmând ca în perioada următoare acestea să fie livrate. Este vorba despre combinezoane, măști cu filtru FFP2, cizme, ochelari de protecție, mănuși, măști de protecție și dezinfectanți. Acestea vor fi distribuite către Spitalul Județean de Urgență, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, Serviciul Județean de Ambulanță, Inspectoratul Județean de Jandarmi, Inspectoratul Județean de Poliție și Inspectoratul pentru Situații de Urgență.

Consiliul Județean efectuat și achiziția pentru 4 echipamente medicale  videolaringoscop tip King Vision și videolaringoscop Insighters IS3-L, valoarea acestora fiind de 62.700 lei.

De asemenea, Consiliul Județean Buzău a anunțat că alocă 30.000 euro pentru achiziționarea de teste rapide pentru personalul medical. „Ei sunt în prima linie în această luptă și trebuie să-i protejăm pentru a nu repeta greșelile celorlalte state. Protejarea cadrelor medicale este esențială și se pot baza pe toată susținerea noastră pentru a trece cu bine această încercare. Le mulțumesc și le sunt recunoscător tuturor cadrelor medicale care, în această perioadă, își riscă sănătatea pentru a-și face datoria!”, a mai declarat Petre Emanoil Neagu.

 

Petre Emanoil Neagu

Un alt demers ce contribuie la eficientizarea luptei împotriva noului coronavirus este acela de amplasare în curtea secției de Boli Infecțioase a SJU Buzău a trei corturi, ce aparțin Inspectoratului Județean Pentru Situații de Urgență și care vor fi dotate cu circuite de oxigen. „Fac un apel către populație: fiecare cetățean trebuie să înțeleagă că are propria responsabilitate! Noi, autoritățile, facem tot posibilul pentru a proteja comunitățile și pentru a limita efectele negative de orice natură. Dar avem nevoie ca fiecare cetățean în parte să înțeleagă și să respecte regulile transmise de către autorități.  Am văzut zilele acestea cum comunitatea locală s-a mobilizat pentru a contribui la susținerea activității Spitalului Județean de Urgență Buzău și vreau să le mulțumesc tuturor pe această cale, în special celor de la Crucea Roșie, Fundației Comunitare Buzău, Ordinului Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali – Buzău, Camerei de Comerț și Industrie Buzău, precum și tuturor reprezentanților mediului de afaceri buzoian”, a mai adăugat Petre Emanoil Neagu.


Adaugati un comentariu


 

*