Consiliul Judetean Buzau se intruneste in prima sedinta pe 2016

Vineri dimineata se vor supune la vot, in cadrul unei sedinte extraordinare, proiecte privind repartizarea unor sume defalcate din taxa pe valoarea adaugata si impozitul pe venit.

 

Consiliul Judetean buzauIn prima saptamana de munca din noul an va avea loc si prima sedinta a Consiliului Judetean Buzau, care se va intruni vineri, intr-o sedinta extraordinara, programata cu incepere de la ora 10.00. Sedinta are pe ordinea de zi doar patru puncte, fiind vorba despre tot atatea proiecte de hotarari, referitoare la repartizarea catre bugetele oraselor si comunelor din judet a unor sume defalcate din incasarea TVA si a impozitului pe venit.

Astfel, in cazul in care consilierii vor aproba aceste proiecte, in vistieriile primariilor din judet ar urma sa intre 8,96 de milioane de lei, din sumele defalcate din impozitul pe venit incasat si peste 7 milioane de lei proveniti din taxa pe valoarea adaugata.

 

consiliul judetean2Dupa cum se arara in notele de fundamentare ale proiectelor ce vor fi supuse la vot, sumele vor fi folosite pentru echilibrarea bugetelor locale, in scopul achitarii datoriilor mai vechi si a rambursarii ratelor la imprumuturile contractate pentru sustinerea unor programe de dezvoltare locala.

Tot in sedinta de maine, consilierilor judeteni buzoieni li se va cere votul si pentru un proiect ce se refera la repartizarea unei parti din sumele incasate din TVA, pentru finantarea cheltuielilor necesare repararii si intretinerii drumurilor judetene, in cursul acestui an.

Totodata, in vedreea inchiderii exercitiului bugetar pe 2015, printr-un alt proiect de act normativ se supune votului aprobarea acoperirii deficitului de dezvoltare pe anul anterior, cu suma de 16.732.3011,83 lei din excedentul de 25.134.578,81 lei inregistrat la 31 decembrie 2015 sectiunea de functionare a CJ.

Consiliul Judetean are un total al excedentului ce se va repartiza in 2016, prin hotarare de Consiliu Judetean, este de 45.247.154,47 lei, constituit din excedentul de 36.844.877,49 lei ramasi din anii precedenti, la care se adauga 8.402.276,98 lei ramasi dupa acoperirea deficitului la dezvoltare pe 2015.

 


Categorii: Actual, Autoritati, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*