Consiliul Județean Buzău se întrunește în ședință extraordinară

Pe ordinea de zi se va afla un singur proiect de hotărâre care necesită aprobare de urgență.

 

Luni, 26 august, cu începere de la ora 10.00, consilierii județeni buzoieni sunt convocați în ședință extraordinară, cu doar câteva zile înainte de data la care ar trebui să aibă loc ședința ordinară pe luna august. Pe ordinea de zi se află un singur proiect, care nu suportă o amânare până la data la care va avea loc ședința pe luna august.

Este vorba de un împrumut în valoare de 1.770.000 de lei, pe care administrația locală din Râmnicu Sărat l-a solicitat Consiliului Județean pentru finanțarea unui proiect ce presupune asigurarea iluminatului public cu LED pe raza municipiului, ce are ca termen de finalizare data de 30 august 2019.

Valoarea totală a proiectului este de peste 6,1 milioane de lei din care aproape 5,5 milioane de lei reprezintă finanțare nerambursabilă din partea guvernului elvețian, în cadrul unui program de cooperare, municipalitatea râmniceană urmând să achite diferența de aproximativ 670.000 de lei.

La finele lunii trecute, administrația publică râmniceană a făcut o cerere de avans de 18,4% din valoarea totală a cheltuielilor eligibile, în condițiile în care ordinul de începere a lucrărilor a fost dat pe data de 2 august, iar perioada de execuție nu trebuie să depășească termenul de 23 august, termen ce expiră azi.

 

Totodată, termenul pentru finalizarea implementării proiectului expiră pe 30 august, astfel că municipalitatea râmniceană are la dispoziție o perioadă prea scurtă pentru depunerea cererilor de plată/avans, neputându-se încadra în termenul înscris în contract.

În aceste condiții, Consiliul Local din Râmnicu Sărat a apelat la sprijinul Consiliului Județean, solicitând un împrumut pe termen scurt, în valoare de 1.770.000 de lei, pentru a putea efectua plățile necesare, sumă ce a mai rămas de acoperit pentru a acoperi toate cheltuielile.

Banii urmează a fi returnați în momentul în care municipalitatea va primi sumele eligibile înscrise în raportul final al proiectului. După cum se arată în proiectul de hotărâre supus aprobării în Consiliul Județean, suma trebuie returnată în maxim 5 zile lucrătoare de la primirea finanțării eligibile, în caz contrar urmând a fi aplicate penalități de întârziere de 0,01% pe zi.

Pentru acordarea acestui împrumut este nevoie însă de acordul consilierilor județeni, fapt pentru care aceștia sunt convocați în ședința extraordinară de luni.

Proiectul de hotărâre care va fi supus la vot poate fi consultat pe site-ul Consiliului Județean.

 


Categorii: Actual, Autoritati, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*