Două ședințe ale Consiliului Județean Buzău, în cinci zile

11 decembrie 2018 | 0 comentarii |

Consiliul Județean Buzău se va întruni mâine, într-o ședință „de îndată”, urmând ca luni să aibă loc ședința ordinară pe luna decembrie și ultima a acestui an.

 

În decurs de mai puțin de o săptămână, Consiliul Județean Buzău se va întruni în cadrul ultimelor ședințe din acest an. Prima dintre ele este programată chiar pentru mâine dimineață, începând cu ora 10.00. Este vorba de o ședință extraordinară, care are pe ordinea de zi un singur proiect de hotărâre ce necesită aprobare de urgență, care nu a putut fi amânat până la ședința ordinară care este programată luni dimineață, întrucât este vorba despre banii care trebuie cheltuiți până la sfârșitul acestui an.

Proiectul se referă, așadar, la repartizarea integrală pe anul 2018 a sumei de 3.575.449 de lei către bugetele comunelor, orașelor și municipiilor din județ. Suma provine din majorarea fondului constituit la dispoziția Consiliului Județean și este destinată achitării arieratelor rezultate din neplata cheltuielilor de funcționare sau de capital, susținerii programelor de dezvoltare locală și implementării proiectelor de infrastructură ce necesită cofinanțare locală din impozitul pe venit.

Tot mâine este programată și festivitatea de decernare a premiilor speciale pe care Consiliul Județean Buzău le acordă, anual, elevilor și profesorilor din județ care au obținut rezultate deosebite la concursurile și olimpiadele naționale și internaționale.

 

Ce a de-a doua ședință la care consilierii județeni au fost convocați este programată pentru luni, 17 decembrie, cu începere de la ora 10.00, aceasta fiind ședința ordinară pe luna decembrie. Pe ordinea de zi sunt 21 de proiecte de hotărâre, primele pe listă referindu-se la rectificarea bugetelor unor instituții din subordine. Totodată, un proiect referitor la actualizarea bugetului alocat reabilitării clădirii în care a funcționat fostul spital Brătianu este supus aprobării aleșilor județului.

În cadrul aceleiași ședințe, pe ordinea e zi mai sunt incluse o serie de proiecte privind stabilirea salariilor funcționarilor din instituții aflate în subordinea Consiliului Județean Buzău, iar la final vor fi acordate două noi titluri de „Cetățean de Onoare” al județului unor nume care au făcut cinste sportului buzoian. Este vorba despre Simona Raluca Stancu, arbitru internațional de handbal, iar cel de-al doilea se acordă post-mortem, fostului portar al echipei de fotbal Gloria Buzău, Cristian Alexandru.

Lista completă a proeictelor de hotărâri supuse la vot în ședința de la începutul săptămânii viitoare, poate fi consultată pe site-ul Consiliului Județean.

 


Categorii: Actual, Autoritati, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*