Consiliul Judetean se alatura campaniei de salvare a celor doua buzoience care au nevoie de ajutor

14 februarie 2017 | 0 comentarii |

Unul dintre evenimentele planificate pentru sarbatorirea Dragobetelui va avea caracter caritabil, iar sumele stranse vor fi impartite, in mod egal, celor doua familii.

 

Petre Emanoil Neagu

Petre Emanoil Neagu

Cele doua campanii lansate recent pentru ajutorarea a doua familii de buzoieni ai caror copii au grave probleme de sanatate au sensibilizat deja sute de persoane, care s-au implicat fie financiar, donand in conturile special deschise in acest sens, fie prin promovarea acestor campanii, cu precadere in mediul on-line sau prin oganizarea unor evenimente caritabile.

Gratie promovarii intense pe retelele de socializare si in mass-media, cele doua cazuri disperate ale fetitei in varsta de un an si al tinerei de 20 de ani care au nevoie urgenta sa ajunga la clinici din strainatate pentru tratamentul unor afectiuni rare de care sufera, au ajuns si in atentia administratiei locale a judetului, care a decis sa se implice in cele doua campanii pentru strangerea de fonduri necesare transferului si tratamentului in clinicile de peste hotare.

Decizia implicarii Consiliului Judetean in cele doua campanii a fost anuntata pe Facebook de catre presedintele institutiei, Petre Emanoil Neagu, care a precizat, intr-o postare, ca unul dintre evenimentele programate pentru a marca sarbatoarea Dragobetelui va avea scop caritabil, participantii putand dona diferite sume, care apoi vor fi impartite in mod egal celor doua familii.

 

Targul de Craciun de la Muzeul Judetean1Evenimentul despre care a vorbit Petre Emanoil Neagu este concertul folk pe care Emeric Imre il va sustine, pe 23 februarie, in sala Teatrului George Ciprian, incepand cu ora 18.00. Intrarea la acest concert este gratuita si se va face in baza unor invitatii pe care cei interesati trebuie sa le ridice in prealabil de la sediul teatrului. Intrucat numarul de locuri in sala este limitat, iar organizatorii se asteapta la o participare numeroasa, concertul va fi transmis live si pe un ecran care va fi amplasat pe fatada Muzeului Judetean.

In calitate de organizator al evenimentului, Consiliul Judetean a decis sa puna la dispozitie o urna care va fi amplasata incinta Muzeului Judetean, in care participantii sa poate dona diferite sume de bani, presedintele institutiei facand totodata un apel catre buzoieni sa ajute dupa posibilitati cele doua familii care se lupta pentru viata copiilor lor.

 

Apel umanitarReamintim ca este vorba de doua cazuri distincte, in ambele situatii, diagnosticele fiind foarte grave, iar singurele sperante ale parintilor celor doua buzoience fiind legate de transferul in clinici din strainatate.

Primul caz este cel al Mirunei, o fetita care abia a implinit un an si care a venit pe lume cu o afectiune rara. Pentru a-i mai atenua crizele de epilpsie pe care le face frecvent din cauza unei hipervascularizari la nivelul creierului, Miruna are nevoie de o interventie chirurgicala complicata, pe care s-au oferit sa o efectueze doua echipe de medici din Germania si Marea Britanie. Transferul, interventia in sine si recuperarea presupun insa cheltuieli importante, pe care familia fetitei nu si le pot permite.

Cealalta campanie a fost demarata pentru a salva viata Teodorei Tudose, o buzoianca de 20 de ani diagnosticata cu o forma rara de encefalita autoimuna. Tanara a intrat in coma la finele lunii noiembrie si nu si-a mai revenit nici pana in prezent, medicii de la Spitalul Universitar din Capitala spunand ca este al doilea caz de acest gen din tara. Si in acest caz, singura speranta este legata de un transfer la o clinica din strainatate, insa familia are nevoie de 15.000 de euro pentru acest lucru.

 


Categorii: Actual, Autoritati, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*