Consiliul Județean și Primăria își unesc forțele pentru a relansa Gloria Buzău

În scopul susținerii mișcării sportive a fost înființată o nouă entitate, în cadrul căreia cele două administrații locale se vor asocia cu un partener privat.

 

Știm cu toții că sportul înseamnă sănătate, iar atunci când căutăm un răspuns la întrebarea „ce ne-ar ajuta să avem o viață activă și sănătoasă?”, răspunsul cel mai la îndemână este „sportul, mișcarea”. Potrivit cercetătorilor, practicarea unui sport sporește sănătatea fizică și psihică, mărește capacitatea de atenție și de concentrare, previne obezitatea, stresul și depresia, îmbunătățește calitatea somnului, sporește încrederea în sine a celor care le practică, iar starea lor de bine este vizibilă cu ochiul liber. Nu în ultimul rând, sporturile de echipă (fotbal, baschet) reprezintă adevărate „seminarii” privind observarea unor trăsături specifice liderilor, mentalitatea de „lucru în echipă” ajutând la dezvoltarea unor calități specifice precum viziunea, charisma, creativitatea sau forța interioară. Dacă adăugăm la acestea eliberarea de endorfine – hormoni care induc o stare de bine, este ușor de înțeles de ce majoritatea oamenilor se simt mai bine dacă fac sport și mișcare și se simt bine chiar și atunci când îi privesc pe cei care practică anumite sporturi, unul dintre cele mai populare fiind fotbalul. În ideea de a oferi posibiitatea de a practca și aprecia sportul, liderii locali buzoieni „și-au dat mâna” pentru a relansa echipa locală de fotbal „Gloria”, care și-a pierdut strălucirea de odinioară, iar în ultima vreme a stat cam mult „stat pe tușă”.

 

În această dimineață a avut loc o ședință extraordinară a Consiliului Județean Buzău, în cadrul căreia a fost supus la vot un singur proiect de hotărâre, referitor la aderarea administrației județene ca membru asociat în cadrul noii asociații sportive Fotbal Club Buzău. O hotărâre similară a fost adoptată și în Consiliul Local al municipiului Buzău, iar la finalul celor două ședințe, președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu, și primarul Constantin Toma au susținut o conferință de presă comună, în care au oferit mai multe detalii despre noul proiect.

Scopul noii entități înființate este acela de a prelua echipa de fotbal fanion a județului, Gloria Buzău, în scopul relansării acesteia și a revenirii pe prima scenă fotbalistică a țării.  Până acum, Gloria Buzău a activat în cadrul clubului SCM Buzău, club aflat în subordinea și sub coordonarea Consiliului Local Buzău, Consiliul Județean neavând nici un fel de implicare în activitatea echipei și a clubului.

În ultima vreme au apărut probleme în ceea ce privește asigurarea finanțării activității echipei de fotbal din bugetul municipiului, și astfel s-a ajuns la decizia înființării unei noi entități, care să permită și implicarea Consiliului Județean, dar și a unui partener privat.

 

Această nouă entitate se va numi Fotbal Club Buzău, iar primarul Constantin Toma a precizat că acesta va prelua întreaga logistică și infrastructură de la SCM Buzău, împreună cu echipa de fotbal și marca Gloria Buzău, care este înregistrată la OSIM de către Primărie. Totodată, edilul a mai declarat că în noua structură, Consiliul Județean și Consiliul Local vor avea fiecare o participație de câte 40%, diferența de 20% fiind alocată unui partener din mediul privat, care va fi anunțat în cel mai scurt timp.

Dorim să relansăm echipa fanion a județului, să o promovam în prima ligă și, de ce nu, să ne gândim și la o participare în cupele europene. Nu spun că se va întâmpla asta într-un an pentru că este prea devreme, dar acestea sunt obiectivele principale pe carele urmărim. Fotbal Club Buzău va prelua și secțiile de copii și juniori, astfel că vom avea o pepinieră proprie și ne vom ocupa și de formarea viitorilor jucători”, a declarat primarul Constantin Toma în cadrul conferinței de presă.

 

La rândul său, Petre Emanoil Neagu spune că astăzi a fost făcut doar un prim pas în viitorul proiect, iar la următoarele ședințe ale Consiliului Județean vor mai fi aprobate cel puțin două hotărâri referitoare la activitatea clubului. „Vom stabili care va fi organigrama, cine va fi antrenorul și toate celelalte detalii care mai trebuie spuse la punct. Bineînțeles că finanțarea va fi transparentă, fiind vorba de bani publici. Vom aloca resurse din bugetul județului și vom continua totodată și finanțarea pentru Metalul Buzău, care va fi o pepinieră importantă pentru Gloria Buzău. Am acceptat să ne implicăm în acest proiect și pentru că buzoienii au nevoie să revină pe stadioane, dar și în sălile de spectacole după această perioadă dificilă pe care am traversat-o”, a declarat președintele Consiliului Județean.

Acesta a mai precizat că, pentru început, finanțarea va veni din partea partenerului privat, întrucât pentru alocarea de fonduri publice trebuie îndeplinite mai multe formalități, care necesită timp. Totodată, Petre Emanoil Neagu a anunțat că mâine va avea o întâlnite cu reprezentantul partenerului privat, iar după ce vor fi perfectate toate detaliile va fi comunicat și numele acestuia. Nu în ultimul rând președintele noului club ca fi tot o persoană provenită din mediul privat.

 Comentarii (1)

  1. Maria Novart spune:

    Au avut echipa de volei de valoare, care a făcut istorie de zeci de ani și au desființat-o. Au promovat după un an și la jumătatea campionatului din prima ligă, fiind în partea de sus a clasamentului, au desființat-o din nou, distrugând carierele jucătorilor profesioniști… aflandu-ne și în pandemie.
    Eforturi doar pt fotbal… știm noi de ce 😔

Adaugati un comentariu


 

*